University of Wollongong – ett innovativt och ledande universitet

University of Wollongong (UOW som det kort kallas) är vackert beläget och våra många studenter som åker hit är otroligt nöjda. Det finns gott om studenter från olika länder på UOW vilket sätter en internationell prägel på universitetet. Här listar vi några av många anledningar till varför University of Wollongong är ett populärt universitet bland våra Blueberrystudenter.

Ett högt rankat universitet

campus wollongong

University of Wollongong är ett innovativt och ledande universitet som är sett som ett av de bästa moderna universiteten i världen. I över 60 år har de byggt ett starkt internationellt rykte för forskning i världsklass och exceptionell undervisning. Universitetet rankades på plats 14 under 2021 på World University Rankings bland världens bästa universitet yngre än 50 år. Dessutom rankas University of Wollongong mycket högt i världen inom en lång rad olika ämnesområden, bland annat Engineering.

Lär dig av djupt engagerade lärare

uni of wollongong

Lärarna på UOW är inte bara lärare, de är också djupt engagerade inom sina områden, de skriver böcker och artiklar, redigerar tidskrifter, innehar positioner på internationella forum och forskar ofta inom sina områden. Blueberrys studenter som studerar på Wollongong är mycket nöjda med lärarna och sina studier.

Aktiviteter på campus

campus aktivitet teater

University of Wollongong är ett mycket aktivt universitet. De har otroligt hängivna och aktiva personer som arbetar i deras organisation, vilket innebär att de ofta arrangerar massvis med aktiviteter för studenter att delta i som till exempel, quiz, komedikvällar, livemusik, listan kan göras lång!

Charmigt campusområde

studera på wollongong campus

Det imponerande campusområdet har ett fantastiskt läge. Norr om campuset ligger det hela 12 glittrande stränder, och Sydney ligger endast 8 mil bort och du kommer dit på endast 1,5 timmes magiskt vacker tågfärd längs regnskog och hav.

Campusområdet är omgivet av blomstrande grönska, vattenfall och moderna byggnader. Här finns faciliteter som swimmingpool, sporthallar, idrottsarenor och fitness center. På campus finns även många restauranger och små kaféer där man kan unna sig något mellan lektionerna. Nära campus ligger också en frukt- och grönsaksmarknad som har mängder med frukt och grönt och inte långt därifrån hittar du ett antal hipsterbarer där både studenter och lokalbefolkningen hänger för att slappna av.

Bo hos en värdfamilj

University of Wollongong vänner springer i australienska bushen i solnedgången

UOW erbjuder ett Homestay-program som innebär att du som student har chansen att bo hos en lokal värdfamilj för att fördjupas i kulturen och det australienska sättet att leva. Deras Homestay-team handplockar värdfamiljer som får gå med i Homestay-programmet och granskar sedan individuellt varje studentansökan för att ge studenterna den bäst matchande värdfamiljen.

Kuststaden Wollongong – en plats för äventyr

Tjej sitter på en surfbräda i vattnet i väntan på vågot

Wollongong är känt för att vara en studentstad, och namnet Wollongong kommer från aboriginerna och betyder ”området mellan bergen och haven”. Det ligger ca en timme utanför Sydney och är omgivet av frodig natur och vita magiska sandstränder vid Stilla havet.

För dig som vill åt sportaktiviteter har Wollongong och dess omgivning ett enormt utbud att erbjuda. Stränderna är oerhört vackra och du kan ägna dig åt allt från surfing och fiske till segling och dykning. Eller varför inte åka upp till bergen och testa cykling, vandring och bergsklättring?

Roadtrip efter studierna?

Denna berömda 87 mil långa road-trip tur tar dig igenom regnskogar och olika städer längs Stilla havet. Även om du inte har en bil att köra själv, finns det gott om guidade dagsutflykter så att du kan uppleva många stopp och hisnande utsikten som den här unika biltrippen erbjuder.

Vill du veta mer om University of Wollongong? Läs mer om University of Wollongong, eller skicka en ansökan här!

Carmen Wiech

Marknadspraktikant