Hej allihopa! Följ min tid på QUT!

Jag heter Emma för er som inte följt mig innan, den här terminen är jag ambassadör för Blueberry och bloggar om min termin på QUT i Brisbane. Ni kan även följa mig på instagram @emmaandreaekstrom där jag uppdaterar lite mer frekvent.

Nu är jag redan 6 veckor in på terminen. Det är helt galet vad fort tiden går! Den här veckan har jag spenderat mycket tid i skolan, det börjar nämligen bli dags för inlämning av mina första assignments. Jag läser tre kurser på QUT, en blandning av Bachelor- och Masterkurser. Alla kan räknas in till min utbildning i Sverige vilket är toppen!

I kursen ”Design for interactive media” arbetar vi på ett projekt mot ett av Australiens största försäkringsbolag, Suncorp, där vi ska ta fram ett designkoncept på en AI-assistent. Det är väldigt kul att jobba med ett riktigt projekt som ett företag faktiskt kan ha nytta av! Utöver det läser jag en kurs som heter ”Innovation, Knowledge and Creativity” där vi lär oss hur man som företag kan driva på innovation. Sist men inte minst läser jag kursen ”Organizational Behavior” där man lär sig strukturer för hur företag bedrivs. En härlig blandning av massa saker helt enkelt!

Plugga gör jag helst på någon av pluggplatserna utomhus på campus eller i studierummet på mitt studentboende. Att sitta på våning 39 med utsikt över hela staden är motiverande om något!

QUT
QUT campus
Bra pluggutsikt!
Bra pluggutsikt!
QUT

Även om studierna är en stor del av vardagen här i Brisbane har jag också väldigt mycket fritid. Jag har mellan 3-4 dagars helg varje vecka och det utnyttjas såklart fullt ut. Brisbane i sig är en fantastiskt mysig stad. En miljonstad med en småstadskänsla skulle jag beskriva det som. Det finns stor chans att springa på någon man känner när man är och handlar mat. Något som är populärt här är matmarknader. Förutom farmers markets varje vecka har det varit 3 stycken streetfood- festivaler sen jag kom hit, väldigt trevligt! Något annat trevligt är alla gratisaktiviteter man kan gå på, t.ex. yoga i solnedgången varje måndag. Att gå på bio är också väldigt billigt, det kostar bara 8 AUD (ca 52 kr).

Brisbane River
Streetfood market
Night Streetfood Market
Yoga

Det bästa med Brisbane är att du kan ta dig till både havet och bergsområden på ungefär en timme. Det är också nära många fina/ populära orter som folk brukar besöka i Australien. Genom QUT finns flera föreningar man kan gå med i som arrangerar helgresor, genom dem har jag bland annat åkt till Byron Bay och Kondalilla National Park. Man kan även hyra bil eller ta tåg till ställen som North Stradbroke Island, Gold Coast, Sunshine Coast och Glasshouse Mountains. Nedan är lite bilder från mina resor så här långt!

Kondalilla National Park
Byron Bay
Straddie Island
Straddie Island
Byron Bay
Bryon Bay

 

 

Vild Känguru

Det var allt för den här gången! Hör av er om ni har några frågor eller följ mig på instagram @emmaandreaekstrom om ni vill se mer av mitt utbyte!

Vill du också studera på Queensland University of Technology så kan du ansöka här! Är du intresserad av att veta hur Emma blev Blueberrys ambasadör? Här kan du läsa om våra ambasadörer för 2019 och se hur du kan göra för att bli ambasadör 2020!

Emma Ekström

Tidigare student på Queensland University of Technology