Blueberrys ambassadör-stipendium för utlandsstudier

Stipendium för utlandsstudier

2019 års ambassadörsstipendium har stängt anmälan! Men du kan ansöka redan idag för ambassadörskapet 2020. 

Vill du representera Blueberry när du studerar utomlands och samtidigt få hjälp med finansieringen av dina studier? Blueberry delar årligen ut ett stipendium till passande ambassadörer som studerar på våra college och universitet utomlands, i år delas totalt 30 000 kr ut till stipendiater.

Vem kan söka?

Alla är välkomna att söka ambassadörsstipendiet oavsett ekonomisk bakgrund. Du behöver inte ha ansökt till något program när du skickar in ansökan, men dina planer bör vara att påbörja dina studier med kursstart mellan jul-nov, 2019. Observera att du bara kan få stipendiet till utbildningar som finns med i Blueberrys utbud av college och universitet. Du måste söka till utbildningen genom oss för att kunna utnyttja stipendiet. Vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan.

Ansökan ska vara Blueberry tillhanda senast den 29/4 2019 varpå ambassadörerna/stipendiaterna utses i mitten av maj. Stipendiesumman (30 000 kr) kan fördelas ut mellan en eller flera stipendiater.

Hur fungerar ambassadörsskapet?

Som Blueberry-ambassadör kommer du att vara en viktig del i Blueberrys marknadsföring. Du hjälper till att stärka vår varumärkesprofil och förväntas vara en god ambassadör för Blueberry och din skola under tiden du studerar utomlands. Om du blir tilldelad vårt stipendium förväntas du genomföra följande aktiviteter under din utlandsvistelse.

  • Du kommer att aktivera/underhålla en personlig blogg eller vlogg om utlandsstudier där du gör minst ett inlägg i månaden om din tid på ditt universitet/college och dina upplevelser. Blueberry hjälper till att marknadsföra din blogg/vlogg till våra följare och du nämner samarbetet med oss i en presentation. Om du inte har en personlig blogg finns möjlighet att få blogga direkt genom vår utlandsstudieblogg.
  • Du förväntas att publicera minst en bild i veckan på din personliga Instagram där du taggar Blueberry i bilden samt använder hashtaggen #blueberrystudent i texten. I din Instagram-bio vill vi att du länkar till din/vår blogg/vlogg och nämner att du bloggar/vloggar för Blueberry. Se exempel här från vår tidigare ambassadör Simon.
  • Tillsammans med oss gör vi en studentintervju till vår utlandsstudieblogg där du förser oss med information och bilder från din utlandsvistelse.
  • Som sista del av ambassadörsskapet får du även göra en utvärdering i intervjuform rörande din upplevelse av att vara Blueberry-ambassadör.

Hur går ansökan till?

Skriv ett personligt brev på max 1 A4. I brevet berättar du om dig själv och motiverar varför du du ska bli vår nästa ambassadör. Alla är välkomna att söka, vi bedömer varje ansökan individuellt.

I ansökan ska du även uppge:

  • Vilken av våra utbildningar du söker stipendiet för (land/ort, program och ungefärligt startdatum). Du kan inte få stipendiet för utbildningar som inte finns i vårt utbud.
  • Kontaktinformation (adress, mail och telefonnummer).
  • Ditt Instagram-konto, antal följare och adress till din blogg (om du har en).
  • Ditt personnummer.
  • Minst en referensperson som vi kan kontakta vid behov. Vi behöver namn, telefonnummer samt personens relation till dig.

Ansökan skickas via e-post till Blueberrys marknadsansvarig på johanna@blueberry.nu

Skriv ”Blueberry Ambassadör” i ämnesraden.

När är sista ansökningsdag?

Vi måste ha din ansökan senast den 29/4, 2019. Ansökningar som kommer in senare beaktas när ambassadörer för år 2020 ska utses.

När och hur delas stipendiet ut?

Ambassadörer/Stipendiater utses av Blueberrys personal. Beslutet kan ej överklagas. Stipendiaterna kommer att kontaktas i mitten av maj då vi även publicerar informationen på vår webbplats.

Hur utnyttjas stipendiet?

Stipendiet fås för den kurs/det program du angivet i din stipendieansökan. Kursen måste ingå i Blueberrys utbud och den ska starta senast i september det år som du fått stipendiet. 50% av stipendiebeloppet betalas ut direkt till dig när du startat dina studier och resterande 50% av beloppet betalas ut efter studierna avslutats och ambassadörsskapet fullföljts.

Har du några frågor kring stipendiet, kontakta Johanna Aspeteg på johanna@blueberry.nu.

Är detta inte helt rätt för dig?

Kolla in vilka andra stipendium du som Blueberry student kan söka via våra olika samarbetspartners.
Läs mer här om vilka stipendium som finns att ansöka om nu.