Studera-i-Tokyo-japan

Visumansökan till
Japan

Dags att acceptera din plats och få ditt visum till Japan

Nu när du har blivit antagen till skolan behöver du acceptera din plats så att du kan gå vidare och få ditt studentvisum till Japan. Alla som reser till Japan för att studera måste ha fått ett studentvisum innan avresa. Det är ditt eget ansvar att hämta upp ditt studentvisum på ambassaden och vara uppdaterad kring nya regler som kan tillkomma angående visum och bestämmelser kring inresa, eftersom detta kan ske utan vår vetskap. Tänk på att vara ute i god tid, vi rekommenderar att du går vidare i processen så snart du har fått ditt antagningsbrev från TUJ. 

OBS! Viktigt att du läser igenom ALLA steg på den här sidan innan du sätter igång.

Acceptera plats

För att gå vidare och acceptera din plats på TUJ behöver du nu:

  • Betala depositionsavgiften på 20 000JPY (enrollment deposit). I mailet som du har fått från skolan som bekräftar att du är antagen hittar du en länk till att göra betalning online. När avgiften är betald kommer du kunna ta del av skolans online orientation och få tillgång till TUJs studentportal.
  • Göra ”Placement tests” i matematik och engelska enligt antagningsbrevet ni har fått direkt från TUJ.

Söka visum

Förskottsbetalning för att få Certificate of Enrolment (CoE)

När du skickade in din visumansökan online så ansökte TUJ om visumunderlaget som kallas ”Certificate of Enrolment” (CoE) hos japanska immigrationsverket. När skolan har mottagit CoE underlaget behöver du betala in förskottsavgiften till skolan för att få det skickat till dig. Du kommer få ett mail från skolan i samband med att CoE mottas av dem med betalningsinstruktioner.

Förskottsavgiften kan delas upp i två betalningar – den första betalas nu för att få CoE och den andra delbetalningen betalas i samband med att du får studiemedel från CSN utbetalt, strax innan kursstart. I förskottsavgiften ingår kursavgift, inskrivningsavgift, visumkostnad samt hyra för TUJs egna studentboende under första terminen.

När du har gjort betalningen, vänligen maila in betalningsbekräftelse till oss så att vi snabbt kan bekräfta att betalning är gjord med skolan – skärmavbild på att betalning är gjord räcker.

Besök japanska ambassaden i Stockholm

Nästa steg är att TUJ skickar dig ditt CoE. Det skickas ut per express post, så du kommer få det fysiska dokumentet per post. TUJ mailar ut en bekräftelse med ett kolli-ID så att du kan spåra leveransen och ser när det kommer fram. Efter att du har fått ditt CoE från skolan är nästa steg att besöka japanska ambassaden i Stockholm för att få ditt studentvisum. När du besöker ambassaden behöver du ha med dig:

  • Pass
  • Certificate of Enrolment (CoE) dokumentet du fått från skolan
  • Ett foto på dig, likt ett foto du tar för att en ID-handling (4cmx3cm) utskrivet på fotopapper
  • ”Visa application form to Enter Japan” – som du får mailat från skolan

Det kan vara bra att ringa ambassaden för att boka en tid innan du går dit. Om du har frågor kring visumet, ber vi dig i första hand kontakta ambassaden. Japanska ambassadens kontaktuppgifter hittar du nedan.

Japanska ambassaden
Gärdesgatan 10
115 27 Stockholm
Telefonnummer: 08-579 353 00
Hemsida

När du har fått ditt visum så ber vi dig att bekräfta det med oss, så att vi vet att du är klar inför din resa till Japan.

Stort lycka till med studierna i Japan önskar vi på Blueberry College & Universitet!