Sjö och berg, Kanada

Visumansökan till
Kanada

Dags att söka visum till Kanada

Alla som reser till Kanada för att studera en kurs eller ett program som är längre än 6 månader måste ha ett godkänt studentvisum (Study Permit) innan avresa. Det är ditt eget ansvar att ansöka om ett studentvisum och vara uppdaterad kring nya regler som kan tillkomma eftersom detta kan ske utan vår vetskap. Tänk på att vara ute i god tid, vi rekommenderar att du påbörjar din ansökan så snart du har fått ditt antagningsbesked. Det är också viktigt att du dubbelkollar så att all information stämmer, annars måste vi be skolan skicka ett nytt.

OBS! Du som studerar en kortare period än 6 månader ansöker istället om ett eTA. Det kostar 7 CAD. 

Om du har frågor kring själva visumansökan ber vi dig i första hand kontakta ambassaden, det går att nå dem via både mail och telefon.

Embassy of Canada
Klarabergsgatan 23
103 23 Stockholm

Telefon: 08 453 3000
Email: stkhm@international.gc.ca

Ansökan för Study Permit

Steg 1

Samla ihop de dokument som behövs för ansökan:

  • Antagningsbesked från skolan.
  • Giltigt pass för hela studieperioden.
  • Bevis på att du kan finansiera studierna. Läs mer om vilket belopp som krävs här. Ifall du redan har ansökt om CSN kan du använda ditt beslut därifrån, eventuellt kommer du även behöva visa en del pengar själv med hjälp av ett bankbrev ifall CSN inte täcker kostnaden för den utbildning du sökt.

Steg 2

Skapa ett konto här och fyll i ansökan för Study Permit. I slutet av ansökan kommer du även bli ombedd att betala ansökningsavgiften på 150 CAD.

Steg 3

Numera behöver man även lämna sina fingeravtryck när man ansöker om ett Study Permit till Kanada. Läs mer om hur den processen går till här. Avgiften är för närvarande 85 CAD och betalas i samband med att du gör ansökan i steg 2.

Handläggningstiden för Study Permit varierar beroende på när under året du söker men räkna med att det kan ta upp till 2-3 månader. Därför är det viktigt att du sätter igång med din ansökan så snart du får antagningsbeskedet från ditt universitet i Kanada.

 

Stort lycka till med studierna i Kanada önskar vi på Blueberry College & Universitet!