Ansökan till EU Business
School

Kom igång med din ansökan till EU Business School

Vad kul att du vill söka till EU Business School!  På denna ledande handelshögskola utbildas framtidens affärsledare och du kan välja att studera på campuset i Barcelona. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Foto

Bilden ska vara i färg, ljus bakgrund och tagen rakt framifrån på ditt ansikte från axlarna, likt en passbild. Selfies godkänns inte.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på engelska och svenska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella universitetsbetyg

Om du studerar eller har tidigare studerat vid universitet, vänligen skicka in betyg och eventuellt diplom från dessa utbildningar på svenska och engelska på skolans officiella papper. Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem.

Eventuella YH-betyg (Top Up – Degree)

För dig som har studerat en YH-utbildning och ansöker om att göra en Top Up ber vi dig skicka in dina YH-betyg samt kursbeskrivningar på svenska och engelska på skolans officiella papper.

Intyg från CSN

Ifall du planerar att finansiera dina studier med hjälp av CSN så kan du fylla i denna blankett och skicka med post till CSN. Efter cirka 1-2 veckor får du tillbaka ett intyg på engelska som du mailar till oss.

Referenser

Du behöver även skicka två referenser, gärna från en tidigare lärare eller arbetsgivare till mig. Referens från en familjemedlem, vän eller partner accepteras ej. Detta behöver vara en skriftlig rekommendation och med kontaktuppgifter, samt signerat för hand av din referens. Det är även viktigt att det är på officiellt brevpapper, t.ex. med företagets eller skolans officiella logga på. Exempel på hur en referens kan se ut.

Written/Video Essay

Du behöver skriva en uppsats på cirka 500 ord eller spela in en 2-3 minuters videouppsats som du skickar tillsammans med resterande dokument. Läs instruktionerna för case study här.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.

Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument registrerar vi din ansökan vid EU Business School. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis cirka 2-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked. OBS: Notera att det tillkommer en ansökningsavgift på 200 EUR som du blir ombedd att betala för att acceptera din plats i samband med att du blir antagen. Detta är en engångskostnad som man inte får CSN för. 

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om studiemedel från CSN längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och GBS så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Vi har också länkat till viktig information om hur studier i Spanien fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08- 509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
Byggnader i Barcelona

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Blueberrys Barcelona Guide

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer