Ansökan till Niels Brock Copenhagen

Kom igång med din ansökan till Niels Brock Copenhagen

Vad kul att du vill söka till Niels Brock Copenhagen! Här kommer du studera i hjärtat av Köpenhamn. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till emma.ringi@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på svenska och engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella YH-betyg (Top-Up Degree)

För dig som har studerat en YH-utbildning och ansöker om att göra en Top Up ber vi dig skicka in dina YH-betyg samt kursbeskrivningar på svenska och engelska på skolans officiella papper. Dessa ska vidimeras med skolans underskrift samt stämpel.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument registrera vi din ansökan vid Niels Brock Copenhagen. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis ca 3-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett antagningsbesked.

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och Niels Brock så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Vi har också länkat till viktig information om hur studier i Danmark fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på emma.ringi@blueberry.nu eller 08-121 566 10 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
Nyhavn i Köpenhamn

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
studenter på en bänk

Studera i Danmark

Läs mer
Led till stranden