Ansökan till
North Park University

Kom igång med din ansökan North Park University

Vad kul att du vill söka till North Park University i Chicago! Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sofia.eriksson@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på engelska och svenska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Intyg från CSN

Ifall du planerar att finansiera dina studier med hjälp av CSN så kan du fylla i denna blankett och skicka med post till CSN. Efter cirka 1-2 veckor får du tillbaka ett intyg på engelska som du mailar till oss.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.

Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

 

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument registrerar vi din ansökan vid North Park University. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis cirka 2-3 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked. 

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om studiemedel från CSN längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och NPU så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Vaccinationer
När du studerar på North Park University finns det krav på att du är vaccinerad mot vissa sjukdomar. Du kan läsa mer om det här och förbereda dokumenten redan nu.

Vi har också länkat till viktig information om hur studier i USA fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sofia.eriksson@blueberry.nu eller 08-408 884 89 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
North Park University Arena

Studera i Chicago

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer