studera utomlands i australien, swinburne univeristy of technology, melbourne, campus boende

Boende

Boende på Swinburne University

Swinburne University hjälper dig med att ordna boende och erbjuder olika typer av campus boende. Du kan välja att antingen bo i studentkorridor, i delad lägenhet med andra Swinburne studenter eller hyra lägenhet på egen hand. Du kan också välja att arrangera boende själv – det finns en mängd olika alternativ både på boenden speciellt anpassade för studenter eller delad lägenhet där du hyr ditt egna rum. Nedan hittar du olika alternativ som rekommenderas av Swinburne och som tidigare studenter också rekommenderat.

Swinburne campus boende i Hawthorn

Om du är intresserad av att Swinburne ordnar boende åt dig så finns det lite olika alternativ. Efter att du har blivit antagen till skolan kan du ansöka om boende via Swinburne Universitys egna hemsida. Du hittar mer information och går vidare med ansökan här. 

Andra typer av studentboende

Om du vill ordna boende på egen hand och bo med studenter från andra universitet så kan du leta vidare via några av alternativen nedan. Fördelen är att du kan välja lite friare var i Melbourne du vill bo.

Unilodge – ett populärt alternativ bland studenter i Australien och ett av de största fastighetsföretagen för studentbostäder. Unilodge är en firma som samarbetar med en mängd olika externa typer av studentboenden, så det är lätt att hitta något som passar. Du kan söka efter boende beroende på stad och område.

Infinity Place Melbourne –  boende för studenter som ligger norr om CBS (Central Business District) som är stadskärnan i Melbourne. Moderna rum och lokaler där du kan välja mellan olika storlekar och prisplaner för rummen.

Campus Living Villages – ett företag som jobbar med ett flertal off-campus boenden. Bo tillsammans med andra studenter från heal världen. Genom boenden härifrån har man ofta tillgång till pool, gym, uteplats, gemensamt vardagsrum med bland annat TV, grupprum med internet för studier och nära till buss/tåg.

Hyr i andrahand/dela lägenhet med andra

Om du inte vill bo i studentboende så finns det många alternativ på boende om du letar på egen hand. Det finns en mängd olika Facebook grupper där lediga lägenheter och rum annonseras. Vi rekommenderar starkt att gå med i Facebook gruppen Fairy Floss Real Estate. Det är en populär grupp för de som söker boende i Melbourne där du själv kommer i direkt kontakt med hyresvärd/uthyrare.

Andra uthyrningssidor som är bra att kolla in eller om du letar boende i andra städer i Australien har vi länkat här nedan:

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan