rennes SB Campus

Utbildningar

Utbildningar på Rennes School of Business

I samarbete med Blueberry erbjuder Rennes School of Business olika upplägg för dina studier. Du kan bland annat läsa en Bachelor of Management, göra en termin Study Abroad om du är inskriven på universitet eller välja att specialisera dig efter en kandidat på något av deras Masterprogram. Nedan hittar du mer information om vilka möjligheter som finns:

Study Abroad – 1-2 terminer

Om du är inskriven på universitet i Sverige och vill läsa 1-2 terminer av din utbildning i Frankrike på Rennes SB så kan du göra det under ditt tredje år, alltså termin 5 och/eller 6. Du behöver också minst ha klarat 120 ECTS (120 högskolepoäng).

Du kan läsa kurser inom Business och Ekonomi och kommer att läsa tillsammans med studenter som läser tredje året på Bachelor in Management. Fyra av kurserna är ”Core Modules”, som är obligatoriska att läsa under terminen (16 ECTS). Därefter väljer man ytterligare tre kurser som ges ut den terminen, som är valfria (12 ECTS). Totalt blir detta 28 ECTS, vill man komma upp i 30 ECTS är det rekommenderat att man läser en kurs i det franska språket.

Här kan du läsa mer om Study Abroad på Rennes SB

Observera att du just nu bara kan göra en Study Abroad-termin på campuset i Rennes.

Bachelor of Management – 3 år

Programmet erbjuder en bred kunskap inom Business- och Management och ger dig möjlighet till specialisering under det sista året. Programmet har ett stort fokus på internship, där du under första året har praktik i 8 veckor och 16 veckor under andra året. Det finns även chans till utbytestermin under tredje året. Programmet är helt och hållet på engelska alla tre år, men det finns även möjlighet att läsa på både franska och engelska. Programmet rankas som nummer två i Frankrike bland handelshögskolor på kandidatnivå. För de som önskar kan man ta kostnadsfria franskalektioner under terminen.

Läs mer om programmet här

Master Degree – 2 år

Rennes School of Business har ett brett utbud av masterprogram för dig som redan har en kandidatexamen. Flera av universitetet’s masterprogram rankar högt i Frankrike och internationellt. Masterprogrammet i International Management ger studenter en djupgående och mångsidig utbildning inom managementområdet. Det främsta målet är att utveckla de nödvändiga färdigheterna för att framgångsrikt kunna verka i en globaliserad och dynamisk affärsmiljö, med fokus på att stimulera kreativt och innovativt tänkande. Under andra året ingår en valfri tvåveckors kurs utomlands på något av Rennes många partner universitet. Här är bara några exempel på ämnesområden som skolan erbjuder för din Master:

International Finance
Digital Marketing Management
International Human Resource Management
Culture, Creative & Luxury Industries
Data Analysis, Intelligence and Security

Specialisering

I ditt andra år på mastern kan du välja att specialisera dig inom tio olika specialiseringar som till exempel; Strategic & Digital Marketing, Supply Change Management, Global Business Management, Financial Data Intelligence med mera.

Här kan du läsa mer om alla masterprogram

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan