band spelning Musicians Institute

Studera musik på Musicians Institute

Prestigefyllda Musicians Institute (MI) är en av världens främsta musikskolor med fokus på Contemporary Music. Universitetet ligger mitt bland stjärnorna på Hollywood Boulevard i centrala Los Angeles. När Musicians Institute grundades i Los Angeles 1977 så bröt de ny mark inom Contemporary Music och har sedan dess legat i framkant i industrin. Många liknande institut världen över hämtar inspiration från MI men det är ingen som har samma prestige och kvalité som originalet i Los Angeles. Väljer du att studera musik utomlands på Musicians Institute kommer du studera precis där branschen är som allra hetast. Stora artister rekryterar till och med studenter direkt från utbildningarna!


4 skäl att studera på Musicians Institute

  • En av världens främsta musikskolor.
  • Belägen mitt i Hollywood i Los Angeles.
  • Tidigare studenter har arbetat med stjärnor som Gwen Stefani.
  • Enkelt att knyta kontakter med framgångsrika personer som är aktiva i branschen.

Värdefulla kontakter i musikbranschen

Många studenter väljer att fortsätta sina musikkarriärer efter utbildningen som egna artister, musiker, producenter, managers eller låtskrivare. Musicians Institute är ett utmärkt forum för att knyta värdefulla kontakter i musikbranschen! Varje år kommer stora artister och band till Musicians Institute för att hitta musiker. Bland annat Offspring, Ashlee Simpson, The Veronicas, Gwen Stefani, Missy Elliot, BRMC och Hoobastank för att nämna några har rekryterat musiker direkt från MI.

Toppmodern musikutrustning

Skolan har modern utrustning i toppkvalité och klassrummen, inspelningsstudios, replokaler, konserthallar med mera är utspridda på 60 000 kvadratmeter. Som student har du tillgång till skolans huvudbyggnad med replokaler och utrustning 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, så det är aldrig för sent att komma in och repa.

Stanna kvar i USA ett år efter examen

På Musicians Institute har du valfriheten att välja mellan såväl fristående kurser som hela utbildningar från ett till fyra år. Om du tar en Associate’s eller Bachelor’s degree så kan du ansöka om att stanna kvar i USA i ett år efter att din utbildning har avslutats för att arbeta. Det kan vara det perfekta sättet att kickstarta din karriär om du har knutit kontakter eller blivit medlem i ett band under studietiden.

Utbildningar på MI

I samarbete med Musicians Institute erbjuder Blueberry följande utbildningar:

  • Certificate in Performance – 1 till 4 terminer
  • Associate’s degree – 1,5 till 2 år
  • Bachelor’s degree – 3 till 4 år
  • Master’s degree – 1 till 2 år

Läs mer om utbildningarna på Musicians Institute här.

Spana in Musicians Institute i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Undervisningen fungerar jättebra! Jag är supernöjd med lärarna, lektionerna och alla fina människor jag möter varje dag! Tacksam för denna chans att utvecklas både som person och inom mitt yrke.

– Sara S, Associate of Arts

Utbildningen är bra, MI är rätt plats för mig och lärarna får 5 av 5 guldstjärnor!

– Doris P, Audio Engineering Program

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan