Schweiz crans montana berg

Studera i Crans-Montana

Studera utomlands i Crans-Montana

Crans-Montana är den pittoreska skidorten i hjärtat av de schweiziska alperna. Staden som ligger på en 1500m höjd är omgiven av fjäll och berg är perfekt för dig som vill kombinera studierna med härlig natur. Här kan du njuta av en imponerande utsikt över bergstopparna från Matterhorn till Mont Blanc.

Är du en vinterälskare är Crans-Montana verkligen platsen för dig. Skidbackarna sträcker sig enda upp till Plaine Morte Glacier på 3000m höjd och pisterna är vida och öppna, vilket gör området perfekt för nybörjare och djupsnö-åkare. Särskilt populär är Piste Nationale där du kan susa hela 12km ner för backen.

Under sommarmånaderna erbjuder staden möjlighet till svalkande bad i någon av de fem idylliska sjöarna så väl som vandring och hajker genom fantastiska landskap. Crans-Montana är också känt för sina många utomhussporter som tennis, squash, golf, bergsklättring och paragliding.

I Crans-Montana hittar du även en högklassig mat- och vinkultur, med influenser från allt från Italien och Japan till Argentina. Självklart kan du också uppleva en klassisk fondue-kväll på något av stadens alla rustika värdshus.

College & Universitet

Studera i Crans-Montana - Blueberrys utbud av skolor