Studera film på Met Film School Berlin på blueberry.nu

Utbildningar

Utbildningar på MetFilm School Berlin

I samarbete med MetFilm School erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera en Bachelor på två eller tre år och även en Master på 1 år. Utöver det erbjuder MetFilm School också ettåriga kurser samt ett stort antal mycket populära kortare kurser på alltifrån två dagar till sex månader. Programmen och utbildningarna är intensiva och som student skriver du och redigerar dina egna projekt. Du utvecklar en fördjupad kunskap inom filmproduktion och filmteknik. Du får också teoretisk kunskap om film, TV, interaktiva medier och filmkonst.

Bachelor of Arts (Hons) Practical Filmmaking – 2 år

Alla Bachelor program, oavsett inriktning börjar med ett antal obligatoriska kurser kallade Core Courses. Samtliga Bachelor utbildningar ger också akademiska poäng och en universitetsexamen motsvarande 180 högskolepoäng. Bachelor of Arts in Practical Filmmaking är den mest intensiva och praktiska i sitt slag i Tyskland.

  • Studenterna får den kreativa, redaktionella och tekniska kompetens som krävs för TV-produktion.
  • Du kommer att få fördjupad erfarenhet av att leda flera olika kameror i TV-studios, en färdighet som enligt BBC saknas i många länder.
  • Kursen syftar till att ge en överblick över tagning, produktion, finansiering, lagstiftning, reglering och distributionsstrukturer.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

BA Screen Acting – 2 år

Detta Bachelor program är ett unikt framtaget program ger dig praktiska färdigheter som krävs för att bli en professionell skådespelare inom Screen Acting.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Master – 1 år

Skolan erbjuder masterkurser inom 3 områden för dig som redan har en kandidatexamen. Masterkurserna passar utmärkt för studenter som vill utveckla sig ännu mer i karriären och bli specialiserade inom ett område. Utexaminerade studenter från utbildningen har gått vidare till jobb inom alltifrån etablerade mediaföretag till fristående kommersiella produktioner. De arbetar nu som Directors, Company Directors, Cinematographers, VFX Artists, Vloggers och Online Entrepreneurs.

MA Cinematography

Cinematography handlar om att förstå hur kamera- och ljustekniker används för att berätta en historia oavsett om den visas på bioduken, på TV eller en smartphone.

Kortare kurser – 4 till 8 veckor

MetFilm School erbjuder även ett par kortare kurser på 4-8 veckor. Här kan du se vilka kurser du kan läsa! Vi rekommenderar att kontakta CSN för att säkerställa att du får CSN för dessa kurser.