UC Santa Barbara Extension Campus

Utbildningar

Utbildningar på UC Santa Barbara Extension

UC Santa Barbara Extension erbjuder ett brett utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan antingen välja att läsa Study Abroad med fristående kurser eller ett Diploma Program.

Study Abroad – 1 till 3 terminer/quarters

Som Study Abroad-student på UCSB Extension läser du valfria, fristående kurser under 1 eller flera terminer. Du kan välja kurser från både UCSB och UCSB Extension. Kurserna på ”vanliga” UCSB läser du tillsammans med andra studenter som går en hel degree på skolan och är perfekt för dig som kommer direkt från gymnasiet och vill testa collegelivet i USA, alternativt redan studerar på ett svenskt universitet och vill tillgodoräkna dig amerikanska kurser i en svensk examen. Exempel på ämnen som du kan studera kurser inom är:

  • Business
  • Biology
  • Engineering
  • Communication
  • Computer Science
  • Economics
  • Environmental Science
  • Global Studies
  • History
  • Political Science

Observera att detta endast är exempel på populära ämnen, det finns många fler!

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på UCSB här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Diploma Program – 3 terminer/quarters (9 månader)

Diploma Programs är kortare specialiserade utbildningar på max ett år. Det här är perfekt för dig som snabbt vill bättra på ditt CV samtidigt och även få möjlighet att arbeta ett år i USA efter studierna. Det är ett mycket prisvärt alternativ oavsett om du redan har arbetslivserfarenhet eller om du vill ta ett ”Gap Year” direkt efter gymnasiet. Det är vanligt att svenska studenter med en Bachelor’s degree (kandidatexamen) läser ett kortare diplom eller certifikat i USA istället för en hel Masterexamen.

Diploma in Digital Marketing

Det här programmet är perfekt för dig som söker en dynamisk karriär inom bland annat marknadsföring, kommunikation, digitala medier, varumärken, reklam och PR. Du kommer att kunna ta fram marknadsstrategier, anpassa material efter olika målgrupper, kommunicera produkter och skapa reklamkampanjer. 

Diploma in Business Administration

De här programmet är för dig som vill lära dig de grundläggande principerna och bästa metoderna från de centrala affärsområden som är relevanta för beslutsfattare och ledande inom ideella, privata och offentliga organisationer av alla storlekar. Programmet ger kritisk insikter som behövs för en framgångsrik karriär till de som har blivit eller strävar efter en roll inom ledning.

Diploma in Human Resource Management

Det här diplomprogrammet är perfekt för dig som vill avancera i karriären genom att skaffa dig expertis i de moderna principerna inom HR. Du som student kommer att djupdyka in i specifika områden som är relevanta för dina professionella miljöer genom speciella projekt, fallstudier och olika rollspel som efterliknar de många verkliga utmaningarna i vår tid.

Läs mer om Diplomutbildningarna här.
Datum och priser för Diploma hittar du här.

Optional Practical Training (OPT)

Är du intresserad av att jobba i USA? Efter avlutade studier på minst 3 quarters (9 månader) på UC Santa Barbara Extension har du möjlighet att arbeta inom ditt ämnesområde under ett år i USA. Arbetet måste inte vara i Kalifornien utan du har möjlighet att flytta till en annan delstat, exempelvis Florida eller New York och arbeta där.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan