Melbourne utsikt

Ansökan till Swinburne University of Technology

Kom igång med din ansökan till Swinburne University of Technology

Kul att du vill söka till Swinburne University! Vi har inga tvivel om att du kommer trivas på det här universitet, beläget i fantastiskt härliga Melbourne, där du alltid är nära pulserande stadsliv, djur och natur. Swinburne University är en högt rankad skola internationellt som erbjuder utbildningar inom en mängd olika ämnesområden.  

Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till isabella@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Skolan behöver dina betyg på både svenska och engelska. Observera att det måste vara officiella kopior från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella universitetsbetyg

Du som redan studerat på en högskola eller ett universitet behöver även skicka in dina betyg därifrån på svenska och engelska. Vanligtvis kan man själv ladda ned detta via din studentportal eller Ladok.

Genuine Student requirement

När du ansöker om ett studentvisum till Australien längre fram, kommer du att behöva förklara din avsikt med att studera i Australien. I visumansökan kommer du bli ombedd att svara på några frågor för att bli bedömd huruvida dina avsikter att studera i Australien är genuina. Det här kallas Genuine Student requirement.

För att förbereda dig på bästa sätt inför visumansökan, ber vi dig skicka in en text till oss där du svarar på frågorna. Frågorna som kommer ställas hittar du nedan:

  • Give details of the applicant’s current circumstances. This includes ties to family, community, employment and economic circumstances.
  • Explain why the applicant wishes to study this course in Australia with this particular education provider. This must also explain their understanding of the requirements of the intended course and studying and living in Australia.
  • Explain how completing the course will be of benefit to the applicant.
  • Give details of any other relevant information the applicant would like to include.

Svaren får max vara 150 ord per fråga.

Var så specifik som möjligt och ge konkreta exempel på vad du planerar att göra med din utbildning från Australien när du är färdig med studierna. Kanske finns inte utbildningen som du vill gå i Sverige? Ökar det möjligheterna att få jobb inom just den industri du vill jobba inom? Det kan också vara bra att styrka att man har något att komma tillbaka till – en utbildning, bostad som man äger, jobb eller liknande. Föreställ dig att du skriver den här texten till en visumhandläggare och ska övertyga denne att du planerar att studera i Australien med avsikt att sedan åka tillbaka hem till Sverige. Om de får en anledning att tro att du har avsikt att stanna kvar i Australien efter studierna så finns det risk för att de nekar visumet.

Här kan du läsa mer om Genuine Student requirement.

Kurslista (för dig som söker till Study Abroad)

Om du ska läsa fristående kurser så behöver du även skicka in en lista över de kurser du vill läsa. Skriv ner 6-8 kurser per termin så att du har några reservkurser ifall dina förstaval inte är tillgängliga. Listan ska vara skriven i rangordning i ett Word-dokument – inkludera både kursnamn och kurskod.

Du hittar kurserna som erbjuds här.

Ansökningsformulär

Du behöver även fylla i och skicka in ett ansökningsformulär med din ansökan.

Ansökningsformulär för Study Abroad programmet. 
Ansökningsformulär för en Bachelor/Master utbildning. 

Eventuellt engelska test –  IELTS

Om du har lägre betyg än C i Engelska 5 eller 6 från gymnasiet ELLER om dina gymnasiebetyg är mer än 5 år gamla (för Study Abroad ansökan) eller 3 år gamla (för ”full Bachelor degree” ansökan), så behöver du komplettera din ansökan med ett engelska test så som IELTS.*Notera att IELTS Home Indicator inte godtas. 

För att göra testet behöver man boka en plats i förväg. Vi rekommenderar att du bokar en tid för att skriva testet så snart som möjligt, då platserna ofta bokas upp långt i förväg och det tar vanligtvis ett par veckor att få resultatet. Bokning av engelska test gör du direkt via IELTS egna hemsida. Läs gärna mer om hur det fungerar med IELTS testet här.

Här kan du läsa mer om engelska kraven via Swinburnes hemsida. 

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i; till exempel familj som bor där eller om du har/har haft visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument och ansökan är komplett registrerar vi din ansökan vid skolan. Vanligtvis tar det cirka 3-4 veckor innan skolan hör av sig med antagningsbesked. Blir du antagen och vill tacka ja till din plats så är nästa steg att bekräfta din plats genom att betala in en deposition på 500 AUD. Om du tecknar försäkringen OSHC via skolan behöver du också betala kostnaden för den.

Därefter utfärdar skolan ditt visumunderlag (CoE) som används för att söka både visum och CSN. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och Swinburne University så att du inte missar viktig information.

Försäkring – OSHC

För att kunna ansöka om studentvisum så att du kan resa in i landet och studera i Australien behöver du teckna en obligatorisk försäkring som heter OSHC. Den är knuten till ditt studentvisum och den behöver tecknas efter att du blivit antagen till skolan, men innan du kan ansöka om ditt studentvisum. Du kan välja att antingen teckna försäkringen via skolan, alternativt teckna försäkringen själv.  Om du väljer att teckna den via skolan så måste du meddela mig, så att skolan kan lägga till det på ditt antagningsbrev (Offer Letter) och visumunderlag (CoE). 

Du kan även teckna försäkringen på egen hand, vilket ofta brukar bli billigare.  Klicka här för att söka ut och jämföra olika typer av OSHC försäkringar. När du har tecknat en försäkring ber vid dig att skicka in kvitto på din betalning och referensnummer på försäkringspremien till mig så jag kan meddela skolan.

OBS! Planerar du att resa i Australien innan eller efter dina studier är det viktigt att du räknar in dem datumen så att det blir korrekt start- och slutdatum för din OSHC, eftersom denna försäkring måste vara giltig under hela din vistelse i landet.

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Swinburne University. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i Australien fungerar, CSN, försäkring och våra ansökningsvillkor. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på isabella@blueberry.nu eller 08-408 884 86 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

 

Studentberättelser från andra som studerat vid Swinburne

Läs mer

Försäkring för utlandsstudier

Läs mer
Australien

Så fungerar CSN utomlands

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer