Utbildningar

Utbildningar på ACNT

I samarbete med Australasian School of Natural Therapies erbjuder Blueberry Diplomutbildning på 1 år och Bachelor Degree på 3 till 4 år.

Diplom – 1 år

Diploma of Health Science

Detta diplom ger dig de första kunskaperna inom alternativ medicin och hälsa. Om du är intresserad av hälsa och har en passion för att hjälpa människor att må deras bästa är detta diplom för dig. Diploma of Health Science ger dig grundläggande kunskaper och förutsättningar att starta en karriär inom hälsa. Diplomet motsvarar det förstå året på en bachelor degree vilket betyder att du enkelt kan fortsätta dina studier om du önskar efter avslutat diplom. Du lär dig om kroppens uppbyggnad och struktur, om forskning och digitala kunskaper inom hälsa. Bedömning ges på presentationer, projekt, skriftliga och praktiska tentor. Diploma of Health Science finns med inriktningarna Naturopathy, Nutritional Medicine och Western Herbal Medicine.

Läs mer om Diploma of Health Science på skolans hemsida.

Datum och priser för hittar du här.

Bachelor Degrees i Health Science – 3 till 4 år

Bachelor of Health Science – Western Herbal Medicine

Western Herbal Medicine är användningen av medicinalväxter för terapeutiska och hälsoändamål. Det är den äldsta formen av medicin och har praktiserats av många kulturer i tusentals år. Den fokuserar på hela människan och optimerar hälsa snarare än att fokusera på symptomen eller själva sjukdomen. Den jobbar förebyggande snarare än att fokusera på lösningar när hälsoproblemen redan uppstått.  Det ökande intresset för växtbaserat läkemedel har lett till att den terapeutiska användningen av örtmedicin nu har validerats av vetenskaplig forskning. Denna nya examen är perfekt för dig som vill ha en karriär som innefattar örtmedicin som en del av en holistisk och vetenskapligt grundad hälsoplan. Du kommer att undersöka de biologiska vetenskaperna och integrera vård och örtmedicin i en klinisk miljö.

Läs mer om Bachelor of Health Science (Western Herbal Medicine) på skolans hemsida.
Datum och priser hittar du här.

Bachelor of Health Science – Clinical Nutrition

Hälsa och välbefinnande påverkas av flera externa och interna faktorer, varav en del leder till funktionsnedsättningar och kroniska sjukdomar. Som utbildad inom näringsmedicin identifierar du orsaken till hälsofrågor, utbildar patienten och utvecklar en behandling och förebyggande plan för att återupprätta hälsan och välbefinnandet. Nutritional Medicine kombinerar medicin och kostplanering med vetenskapliga framsteg i användandet av näringsämnen i terapeutiska doser för behandling, hantering och förebyggande av sjukdom.

Läs mer om Bachelor of Health Science (Clinical Nutrition) på skolans hemsida.
Datum och priser hittar du här.

Bachelor of Health Science – Naturopathy

Naturopathy är ett system av naturmedicin som fokuserar på att behandla de bakomliggande orsakerna till en viss sjukdom genom att bedöma och behandla patienten som en helhet. Det finns ett starkt fokus på att hjälpa kroppen att återgå till normal hälsa via egna läkningsmekanismer. Naturmedicin innebär en omfattande analys för att upptäcka den underliggande orsaken till en patients tillstånd. Detta inkluderar att förstå patientens symtom, emotionella status, kost och livsstil för att behandla hen ur ett helhetsperspektiv.

På ACNT fokuserar man på kärnområdena närings- och kostterapi, västerländsk örtmedicin, homeopati och naturläkemedel. Studierna omfattar också biomedicinska områden som all sjukvårdspersonal måste förstå.

Läs mer om Bachelor of Health Science (Naturopathy) på skolans hemsida.
Datum och priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan