London College of Fashion, Study Abroad, John Princes Street Campus

Utbildningar

Utbildningar på London College of Fashion

I samarbete med London College of Fashion och University of the Arts London (UAL) erbjuder Blueberry studenter att studera en termin som Study Abroad student inom mode. Dessa study abroad terminer passar både för dig som kommer direkt från gymnasiet och för dig som är universitetsstudent redan. Under terminen ingår en moderesa till Paris!

Study Abroad – 1 termin

Välj mellan tre olika inriktingar där du i varje inriktning har möjlighet att välja mellan ett flertal olika kurser. Kurserna på detta program följer ett amerikanskt system där varje kurs innehåller credits och där vissa credits är obligatoriska inom inriktningen och andra är valbara utifrån dina önskemål. Du läser tillsammans med andra internationella studenter på detta program.

Fashion Business
Denna inriktning passar studenter inom business som vill lära sig mer om modeindustrin. Den passar också det motsatta, du som kan mode men som vill lära dig mer om business aspekten inom ämnet. I denna inriktning läser du kurser som: Fashion History and Artefact, Theoretical and Contemporary Fashion Studies, Buying and Product Development och många fler. Totalt läser du mellan 12 och 16 credits. När du läser detta program ingår en femdagar field-trip till modestaden Paris!
Läs mer om programet här.

Fashion Product Design
I denna inriktning läser du kurser med fokus på modedesign, produktutveckling och industriell design. Detta program pushar studenter att tänka kreativt och skapa samt ger de färdigheter som krävs för att skapa modeprodukter som behövs. Här läser du kurser som: Footwear Design, Start a Fashion Label, Fashion Drawing och många fler. Totalt läser du mellan 12 och 16 credits. När du läser detta program ingår en femdagars kultur- och moderesa till modestaden Paris!
Läs mer om programet här.

Fashion Media and Communication
Detta program riktar sig till både mode- och designstudenter som vill fördjupa sig i moderna kommunikationsmetoder inom mode. Här fokuserar och länkar man samman kreativitet och företagsamhet och jobbar med text, foto och sociala medier. I denna inriktning kan du välja på kurser som: Fashion Journalism, Fashion Styling, Social Media and Online Communication och många fler. Totalt läser du mellan 12 och 16 credits. När du läser detta program ingår en femdagars kultur- och moderesa till modestaden Paris!
Läs mer om programet här.

Läs mer här om datum och priser.

Paris Fashion and Culture Trip

Upptäck de världskända monumenten och konstverken tillsammans med de gömda skatterna som finns i Paris under denna Study Abroad Field Trip. Denna mode- och kulturresan till Paris är en mycket populär och viktig del av terminen. Vart gruppen går och vad de besöker beror helt på vad som händer i Paris just då när det kommer till mode och kulturvärlden. Kanske är det en modevisning, en ny designbutik som öppnat, en marknad eller kända platser som Triumfbågen och Eiffeltornet som står på schemat. Resan innehåller en blandning av mat, konst, kultur och mode!

Resa London – Paris tur och retur, boende samt inträde till olika museum och gallerier är inkluderad i kurspriset för Study Abroad terminen på London College of Fashion.

Läs mer om Parisresan här.  

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan