Utbildningar

Utbildningar på Temple University Japan

I samarbete med Temple University Japan erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera Study Abroad (fristående kurser) eller en hel Bachelor’s degree.

Study Abroad – 1 till 2 terminer för dig som precis tagit studenten eller är inskriven på svenskt universitet

Oavsett om du kommer direkt från gymnasiet eller redan är inskriven på ett universitet i Sverige och väljer att studera en eller två terminer av din svenska utbildning, så kan du välja bland ett stort utbud av fristående kurser på TUJ. Du läser vanligtvis fyra eller fem kurser per termin och det finns goda möjligheter att tillgodoräkna sig studierna från Temple i din svenska examen. Kontakta din studievägledare för att se vilka krav som finns på kurserna under din utlandstermin.

I samband med att du skickar in ansökan skickar du in önskemål på kurser men först på plats får du dom garanterade. Du kan välja mellan ämnen som International Business, Art, Political Science och mycket annat. De flesta studenter läser även en japansk språkkurs eller en kurs inom Japanese Studies. Exempel på kurser inom Japanese Studies är Japanese Culture, Introduction to East Asia: Japan, Japanese Art och Japan Today.

Läs mer om kursutbudet här.
Datum & priser hittar du här.

Bachelor’s degree – 4 år*

På Temple University Japan kan du studera en Bachelor degree på 4 år. *Du har möjligheten att läsa klart en Bachelor på 3 år om du väljer att studera även under sommarterminen. Det finns många fakulteter på TUJ, främst inom humaniora ämnen. Utbildningen i Asian Studies brukar vara väldigt populär. Du kan välja mellan följande inriktningar:

 • Asian Studies
  Den här utbildningen kan väljas både av dig som inte har någon tidigare erfarenhet från Asien och av dig som redan pluggat japanska på en språkskola i Japan, eller hemma i Sverige. Kurserna och inriktning som du väljer beror på din tidigare erfarenhet och utbildning. Det här är ett omfattande program för studier om Asien. Som huvudämne (major) kan du koncentrera sig på ett geografiskt område, ämnesområde, eller specifikt tema. Genom att kombinera språk med studier av politik, historia, samhälle, konst, religion och filosofi samt litteratur kan varje student anpassa utbildningen till individuella intressen.
 • Art
 • Communication Studies
 • Economics
 • General Studies
 • International Affairs
 • International Business Studies
 • Japanese Language
 • Political Science
 • Psychology Studies

Observera att inom alla Bachelor degrees på amerikanska universitet ingår en del studier i allmänna ämnen – General Education, utöver den inriktning du har valt.

Läs mer om kursutbudet här.
Datum & priser hittar du här.

Internship

Det är möjligt för studenter att ordna internships och få universitetspoäng genom att ta kontakt med en organisation som är villig att ta emot en praktikant. Du får då också under praktiktiden en handledare från universitetet. Office of Career Development erbjuder hjälp att hitta företag och organisationer som du sedan kan kontakta.

Programmet ger en bra grund för dig som vill bo och arbeta i Asien eller vill jobba i Sverige med expertkunskap om Asien. Du utvecklar en kunskapsbas, interkulturell känslighet, analytiskt tänkande, kommunikation och skrivförmåga på engelska och ett asiatiskt språk.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan