Boende

Boende på Universidad de Alicante

Universidad de Alicante erbjuder flera olika typer av boende, både på och utanför campus.

Boende arrangerat av skolan

Efter att du blivit antagen så kan du välja att ansöka om boende via skolans hemsida  ”Accommodation Service”. Det erbjuds olika boendealternativ – man kan välja att ansöka om att bo i studentlägenhet (University Halls), i värdfamilj (Family accommodation) eller i en delad lägenhet som skolan placerar dig i (Accommodation in shared flat). Du betalar 385EUR i samband med att du ansöker där 85EUR är en administrativ avgift och 300EUR är en deposition som återbetalas då du flyttar ut om boendet är i samma skick som när du flyttade in.

Om du väljer att bo i delad lägenhet har du inte möjlighet att välja lägenhet själv, utan skolan placerar dig utefter vad som finns ledigt. Om det inte skulle finnas ledighet för det boende alternativ du har valt i din ansökan så kommer skolan att meddela dig om detta och återkomma med alternativ. Om ingenting passar så får du depositionsavgiften återbetald.

Studentlägenheterna ligger i Alicantes centrum vilket inte är på men nära campus. Priserna varierar från EUR 230 (ca 2 600 SEK) till EUR 300 (ca 3 400 SEK) per månad per rum, exklusive övriga kostnader (vatten, el, osv.)

Läs mer här på UA:s Accommodation Service boendesida och skicka in ansökan om boende.
Läs mer om hur ansökningsprocessen för boende via skolan fungerar här.

Homestay

Du bor inneboende hos en spansk familj som skolan hjälper dig att komma i kontakt med. Att bo hos en värdfamilj har många fördelar, bland annat så får du uppleva den spanska kulturen på ett helt annat sätt än om du bor i studentlägenhet och det ger dig en utmärkt chans att öva på spanska språket dagligen. Det kan även kännas tryggt att bo i en familj om du är ny i landet.

Alla familjerna bor i centrala Alicante och man kommer till campus enkelt med kollektivtrafik. Priserna ligger på ca 25EUR (ca 300 SEK) per dag, vilket inkluderar alla måltider.

Hitta boende på egen hand

Det är även mycket vanligt att ordna boende på egen hand och till exempel dela lägenhet eller hus med andra studenter. Det finns ett brett utbud av alternativ och är ofta väldigt prisvärt att bo i Alicante. Några hemsidor som vi hört att tidigare studenter hittat boende via och som vi rekommenderar er att kolla in för att hitta bostad nämns här nedan.

Idealista
Kyero 
TheHomeLike

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan