Ansökan

Antagningskrav

För att bli antagen till University of Zagreb ska du ha högskolebehörighet med goda kunskaper i engelska. Du kommer också att få genomgå ett antagningsprov.

Antagningsinformation

University of Zagreb har öppnat sin ansökningsportal för studier till hösten 2022.

Antagningsproven kommer att hållas online med flera tillfällen under våren. Provet är skriftligt och innehåller ämnena biologi, kemi och fysik. Testet består av 120 frågor med 40 frågor i respektive ämne. För att klara provet måste du minst klara 15 frågor i varje ämne med totalt 61 korrekta svar. Efter det skriftliga provet hålls en kortare intervju. Som förberedelse kommer Blueberry förse dig med många exempel på frågor som kan dyka upp så du kan träna inför provet.

Möjliga tider för antagningsprovet är:

  • 11 maj
  • 13 juli

Sista ansökningsdatum

University of Zagreb har deadline i början av juni för att kunna ta antagningsprovet inför höststarten. Vi rekommenderar att du startar din ansökan i god tid för störst chans till antagning. Går du i trean på gymnasiet går det att söka in på dina hittills avklarade kurser. Universitetet antar 50 studenter per år.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till universitetet.

Ansökan till Blueberry

OBS: Det här är en officiell ansökan till skolan via Blueberry. Vill du istället ha mer information om den här skolan kan du kontakta oss längst ner till höger på sidan. Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.
  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.