Utbildningar

Utbildningar på University of Zagreb

I samarbete med University of Zagreb erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera följande utbildningar inom medicin:

Läkare, allmän medicin – 6 år

Under det första året på läkarprogrammet studerar du teoretiska medicinska ämnen såsom anatomi, histologi och medicinsk biologi. De senare åren läser du de kliniska ämnena som bland annat kirurgi, neurologi och ortopedi. De kliniska ämnena är mer praktisk inlärning vilket innebär att man använder sig av bland annat skolans simuleringscenter som är utrustade med modern teknik, genom dissektion på både donerade organ och digitalt samt ute på sjukhus. Du kommer även få välja en del valbara ämnen under utbildningen såsom kurser i plastkirurgi, hjärtbildning, allergi och astma. Här kommer du även ha möjlighet att studera utomlands på skolans partneruniversitet.

Det sista året kommer du att göra ”clinical rotations” vilket innebär att du under en 12 veckors tid gör praktik på kliniker och får då välja vilken avdelning du vill bli placerad på. Under praktiken kommer du få utföra patientfall och du kommer även ha en handledare vid din sida för stöd. Här har du även möjlighet att ansöka om att göra denna praktik på ett av skolans partneruniversitet, många studenter väljer att göra det i sina ”hemländer”.

I utbildningen ingår även obligatoriska kurser i det kroatiska språket vilket finns för att förbereda dig för att möta patienter under praktiken på det kroatiska sjukhusen. I slutet av utbildningen kommer du att få skriva ett slutprov för att visa vad du lärt dig under utbildningen. Avklarad examen leder till titeln ”Doctor of Medicine” (M.D.). Efter avklarade studier har du möjlighet att arbeta som läkare i hela Europa och därmed Sverige. För att kunna arbeta i Sverige får man göra en ansökan till socialstyrelsen.

Läs mer om utbildningen på skolans egna hemsida här.

Datum & priser hittar du här.

 

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan