Ansökan

Antagningskrav

Antagning till RSU:s medicinprogram skiljer sig något från andra europeiska skolor, då RSU inte har ett antagningsprov utan baserar antagningen på gymnasie- och komvuxbetyg. Notera att betyg från basår inte uppfyller kraven för en ansökan.

För att bli antagen till Riga Stradins University behöver du ha minst betyg C i de naturvetenskapliga ämnena och engelska. Du behöver ha läst minst två kurser i antingen kemi eller biologi (exempel biologi 1 och 2 alternativt kemi 1 och 2). Du behöver även ha läst minst matte 3 och engelska 6. Om du istället för biologi och kemi har läst naturvetenskap 1 och 2 så går det bra, men då behöver du ha ett högt betyg så som A eller B. Med andra ord är det viktigaste dina betyg i naturämnena. Om du inte uppfyller kravet i engelska har du möjlighet att ta ett Doulingo test för att visa dina språkkunskaper. Vänligen notera att det inte går att söka om du har F i något ämne, oavsett vilket ämne.

Utöver betygskraven kommer universitetet även att efterfråga motivationsbrev och referenser, vilket vi kommer att informera dig om vid en ansökan till oss på Blueberry.

Sista ansökningsdatum

Antagningen sker löpande vilket innebär att ju tidigare du söker desto större chans har du att bli antagen då platserna fylls upp närmre startdatumet. Vi rekommenderar därför att du ansöker till oss så tidigt som möjligt. Sista ansökningsdatum kommer inom kort.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till universitetet.

Ansökan till Blueberry

Genom att fylla i ansökningsformuläret nedan påbörjar du en ansökan till skolan via oss. Vill du ställa en fråga eller boka en gratis studierådgivning, klicka här! Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.

  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy