Ansökan

Antagningskrav

Antagning till RSU:s medicinprogram skiljer sig något från andra europeiska skolor, då RSU inte har ett antagningsprov utan baserar antagningen på dina gymnasie- eller komvuxbetyg. Notera att betyg från basår inte uppfyller kraven för en ansökan.

För att bli antagen till Riga Stradins university behöver du ha minst betyg C i de naturvetenskapliga ämnena och engelska. Du behöver ha läst minst 2 kurser i antingen kemi eller biologi (exempel biologi 1 och 2 alternativt kemi 1 och 2). Du behöver även ha läst minst matte 3 och engelska 6. Om du istället för biologi och kemi har läst naturvetenskap 1 och 2 så går det bra men då behöver du ha ett högt betyg så som A eller B. Med andra ord är det viktiga dina betyg i naturämnena och inte ditt betygsnitt generellt i ansökan till RSU. Om du inte uppfyller engelska kraven har du möjlighet att ta ett IELTS-test, TOEFL-test, eller Cambridge-test för att visa dina engelskaspråkkunskaper. Vänligen notera att det inte går att söka om du har F i något ämne oavsett vilket ämne.

Utöver betygskraven kommer även universitetet att efterfråga motivationsbrev och referenser vid ansökan vilket vi kommer att informera dig om vid en ansökan till oss på Blueberry.

Sista ansökningsdatum

Antagningen sker löpande vilket innebär att ju tidigare du söker desto större chans har du att bli antagen då platserna fylls upp ju närmre startdatumet. Vi rekommenderar därför att du ansöker till oss så tidigt som möjligt.

Deadline för ansökan till höstterminen: 1 juli 2023.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till universitetet.

Ansökan till Blueberry

OBS: Det här är en officiell ansökan till skolan via Blueberry. Vill du istället ha mer information om den här skolan kan du kontakta oss längst ner till höger på sidan. Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.
  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.