Ställ en fråga/Ansök här!

Ställ din fråga eller kom igång med en ansökan till Lithuanian University of Health Sciences

Antagningskrav

För att bli antagen till LSMU ska du ha högskolebehörighet med goda kunskaper i engelska. Du ska även ha ett avklarat antagningsprov i kemi och biologi.

Det finns även möjlighet att komma in på betyg, då gäller det att du har minst B i kemi 2 och biologi 2. Du bokas först in på en intervju och därefter görs en individuell bedömning om du behöver skriva antagningsprovet eller inte.

Antagningsinformation

Antagningsproven hålls vid flera tillfällen under våren. Provet består av två delar, en skriftlig del och en intervju. Delarna sker under samma vecka och startar oftast med att du skriver provet och sedan har en intervju med personal från LSMU. Den skriftliga delen består av flervalsfrågor i biologi och kemi. Provtiden är 90 minuter. Som förberedelse kommer Blueberry förse dig med många exempel på frågor som kan dyka upp så du kan träna inför provet.

Provdatum för 2024:

17 maj – Göteborg
19 maj – Stockholm
14 juni – Göteborg
16 juni – Stockholm
3 juli – Stockholm
5 juli – Göteborg

Sista ansökningsdagen är 5 juli men vi rekommenderar att du startar din ansökan så snart som möjligt för störst chans till antagning. Går du i trean på gymnasiet går det att söka in på dina hittills avklarade kurser.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort med nästa steg!

Ställ din fråga eller kom igång med en ansökan!

Vill du direkt boka en gratis studierådgivning, klicka här! Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.