Ansökan

Antagningskrav

För att bli antagen till LSMU ska du ha högskolebehörighet med goda kunskaper i engelska. Du ska även ha ett avklarat antagningsprov i kemi och biologi.

Det finns även möjlighet att komma in på betyg, då gäller det att du har minst B i kemi 2 och biologi 2. Du bokas först in på en intervju och därefter görs en individuell bedömning om du behöver skriva antagningsprovet eller inte.

Antagningsinformation

LSMU öppnar sin ansökningsportal den 1 november och stänger den 5 juli 2023.

Antagningsproven kommer att hållas online med flera tillfällen under våren. När du skickat in din ansökan till oss så kommer du att få mer information om när nästa möjliga prov äger rum. Provet består av två delar, en intervju och en skriftlig del. Delarna sker under samma vecka och startar med en intervju. Den skriftliga delen består av flervalsfrågor i biologi och kemi. Provtiden är 90 minuter. Som förberedelse kommer Blueberry förse dig med många exempel på frågor som kan dyka upp så du kan träna inför provet.

Tider för antagningsprovet börjar den 2 januari 2023.

Sista ansökningsdatum

Antagning påbörjas i januari och du kan söka från september året innan. Deadline för ansökningar till hösten 2022 är den 17e juli men vi rekommenderar att du startar din ansökan så snart som möjligt för störst chans till antagning. Går du i trean på gymnasiet går det att söka in på dina hittills avklarade kurser.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till universitetet.

Ansökan till Blueberry

OBS: Det här är en officiell ansökan till skolan via Blueberry. Vill du istället ha mer information om den här skolan kan du kontakta oss längst ner till höger på sidan. Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.
  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.