Väg välkommen till Oregon

Studera i Eugene

Studera utomlands i Eugene

Norr om Kalifornien, i hjärtat av Oregon ligger Eugene – även kallat för the Emerald City. Stadens officiella slogan är ”A Great City for the Arts and Outdoors” och här fokuseras det på idrott, kultur och friluftsliv. Eugene är med sina 175 000 invånare även känt som “Track Town” och många mästerskap inom just friidrott hålls här. Det finns även ett generöst utbud av aktiviteter för den som hellre vill åka skidor eller spela golf. För den som är sugen på att ta del av stämningen i en spännande match i amerikansk fotboll eller basket, rekommenderar vi att se University of Oregon spela. Det är ingen överdrift när man säger att Eugene är en stad för den sportintresserade och här finns något för alla! 

Eugene är också en stad med starkt miljöfokus och du kan enkelt ta dig fram med buss, cykel eller genom att gå. Detta är den perfekta staden för dig som gärna vistas utomhus och i naturen. Inne i staden finns många mysiga parker att strosa i och strax utanför hittar du mysiga vingårdar att besöka. Något som är väldigt populärt är Eugene Saturday Market, som är precis som det låter, en stor helgmarknad inne i staden. Denna marknad är väldigt uppskattad bland besökare och här kan du handla allt från mat, frukt och grönsaker till hantverk av olika slag. För den som gillar att gå på museum finns det ett brett utbud av olika ställen att besöka. 

Med ett bra geografiskt läge kan du enkelt ta dig från Eugene både norrut till Seattle men också söderut till stora delar av Kalifornien. För den som är sugen på att se andra delar av USA såsom Salt Lake City Las Vegas eller Dallas går det också enkelt att ta sig hit med flyg. 

College & Universitet

Studera i Eugene - Blueberrys utbud av skolor