Studera på Santa Barbara

Boende

Boende på Santa Barbara City College

Tips från SBCC

Santa Barbara City College har inget eget boende på campus men du kan få hjälp via skolan med tips och länkar. Det finns en mängd olika typer av uthyrare och boenden att ta del av via SBCCs egna hemsida som länkas här nedan. Du kommer även få mer information om boende när du blivit antagen till skolan.

Läs mer här om tips och förslag från SBCC.

Boende genom Facebookgrupp

Grupper på Facebook är ofta ett väldigt bra sätt att komma i kontakt direkt med hyresvärd/boenden i andrahand. Det läggs upp annonser regelbundet på grupperna vi länkat nedan och det är ett enkelt sätt att knyta kontakt. Var vaksam innan du skriver på kontrakt med någon du bara varit i mailkontakt med, då det kan förekomma scams eller lurendrejeri på Facebook-grupper. Oftast är det seriösa uthyrare som lägger upp annonser, men man vet aldrig. Vi rekommenderar att man stämmer av via ett videosamtal med hyresvärden för att försäkra er om att personen är seriös.

SBCCs egna Facebookgrupp för boende
Isla Vista Housing Facebookgrupp
UCSB Facebookgrupp (samarbetar med SBCC)

Tidigare studenter

Tidigare studenter rekommenderar ofta att våga vänta med att bestämma långtidsboende tills man är på plats i Santa Barbara och kan gå på visningar på plats. Man kan till en början boka boende på ett hotell, vandrarhem eller Air Bnb de första nätterna. I USA finns det många som hyr ut allt från lägenheter och rum till hus som man kan gå ihop ett par studenter och dela på. Genom att vänta kan du jämföra olika boenden, se till att du hamnar i ett område där fler studenter bor och som känns bra. Följande boenden brukar vara populärt bland våra studenter:

La Brezza Apartments
Buena Vista Apartments
Coral Group
Ivy Apartment Homes
Beach City

Andra studenter att dela boende med kan man hitta i bland annat Facebookgruppen SBCC Housing samt i olika forum online. Blueberry har också en egen Facebookgrupp för SBCC studenter som du får tillgång till när du har ansökt.

Intresseanmälan  Ansök nu

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan