Billy Blue College of Design – Låt kreativiteten flöda

Är du kreativt lagd och vill att din konst ska synas? Då kan Billy Blue College of Design vara något för dig! Låt din kreativitet flöda medans du får ditt livs äventyr i några av Australiens största städer som är Sydney, Melbourne och Brisbane. Skolan, som grundades år 1987, har genom åren blivit en av de ledande designskolorna i världen och har därigenom fått internationellt erkännande. Många av deras studenter har nu anställningar på några av världens ledande företag inom sitt område och har skaffat sig en betydande erfarenhet genom sina utbildningar. Här nedanför kommer fem anledningar till varför Billy Blue College of Design kan vara något för dig.

Kreativ utbildning

Billy Blue College of Design är en framgångsrik skola tack vare sina kreativa studenter, så det är inte förvånande att utbildningarna är lika imponerande. Skolan erbjuder utbildningar som till exempel grafisk design, inredningsdesign och digital media design. Dessa utbildningar, tillsammans med många fler, ger dig en stark grund för att kunna försörja dig på din kreativitet i framtiden!

Lärare i branschen

Förutom nyss nämnda om utbildningarna, är ett stort plus också att lärarna på Billy Blue College of Design själva jobbar inom designbranschen. Detta betyder att du som student inte bara får lära dig från lärare med erfarenhet från branschen, utan också får möjligheten att knyta värdefulla kontakter som du kan använda dig av under och efter utbildningen.

Billy Blue undervisning i klassrum

Inspirerande praktik

På Billy Blue College of Design får du möjlighet att skaffa dig ännu mer erfarenhet och knyta viktiga kontakter genom de praktikplatser som erbjuds under utbildningen. Varför inte utnyttja möjligheten att göra praktik på några av de många designbyråer, reklambyråer, arkitektbyråer och andra företag som finns i Australien? Genom detta får du en fantastisk möjlighet att skapa en fördel på arbetsmarknaden och bygga en stark grund för din framtida karriär.

Eftertraktade studenter

De tre anledningarna här ovanför gör denna punkt självklar, dock är det en av de viktigaste anledningarna till varför Billy Blue College of Design är ett bra val för dina designstudier. Efter studierna är eleverna redo för arbetsmarknaden och dom är hett eftertraktade. Upplägget är perfekt för att du har en stor chans att börja jobba på något av dina favoritföretag. Några företag som tidigare studenter jobbar på nu är till exempel klassiska MTV, designbyrån Eskimo, kommunikationsbyrån Frost och många, många fler. Här kan du läsa om Ian som studerade Communication Design och som idag jobbar som Art Director.

Äventyrliga städer

Som nämnt har Billy Blue College of Design campus i tre olika storstadsmetropoler: Brisbane, Sydney och Melbourne. Dessa städer är några av Australiens mest betydande och välrenommerade, vilket innebär att de erbjuder en livlig storstadsmiljö fylld med spännande äventyr. Ta dina intressen till fullo och utforska vad dessa städer kan erbjuda just dig!

OBS! Just nu erbjuds svenska studenter ett stipendium på 30% av kursavgiften när de söker via Blueberry.

Vill du veta mer om Billy Blue College of Design? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer! Här kan du även läsa mer om Billy Blue College of Design.

Erik Havilehto

Praktikant