Från Stockholm till en framstående karriär i New York!

New York Film Academy är den världsberömda filmskolan som har campus i sagolika Hollywood och på fantastiska Manhattan i New York. I båda städerna flödar inspirationen och nätverksmöjligheterna är stora. Här jobbar till och med lärarna inom filmbranschen. Furaha Bayibsa från Stockholm, studerade 1 års filmmaking på New York Film Academy mellan 2014 och 2015. I dag har hon en imponerande karriär!

Furaha har sedan avslutade studier arbetat som producent, manusförfattare och regissör. Efter den nyutgivna boken Children kan hon numera även titulera sig författare. Boken utspelar sig på västkusten i USA, i storstaden San Francisco och handlar om en ny lagstiftning som träder i kraft, vilken innebär att högsta domstolen kräver att poliser går ur tjänst på obetald ledighet efter att de missbrukat sin makt gentemot civila. Lagstiftningen hyllas och implementeras i flera nationer runt om i världen och allt började med två barn som blev kära i varandra.

Utbildningar film & skådespelare New York Film Academy på blueberry.nuFuraha har sedan examen från NYFA även blivit en framgångsrik producent och har arbetat med ett stort antal filmer, bland annat Landfill och Straight to Hell. Hon har även skrivit manus till fyra kortfilmer och regisserat tre av dem. Även fast hon endast studerade ett år på New York Film Academy blev erfarenheterna och lärdomarna många och hennes karriär går spikrakt uppåt.

New York Film Academy är en riktigt bra språngbräda för dig som vill lyckas i filmbranschen. Om du är intresserad av att studera film – tveka inte att kontakta oss!

Studera utomlands i New York i USA på blueberry.nu
Det finns inte heller många städer som är lika häftiga som New York. Här är aktivitetsmöjligheterna oändliga och staden sover (nästan) aldrig. I det stora äpplet finns människor från hela världen. Ambitiösa affärsmän och kvinnor kommer hit för att fullfölja sina karriärer, många kändisar bor i New York och turister fyller de långa gatorna varje dag på året. New York väcker drömmar till liv! Läs mer om New York Film Academy här.

Detta inlägg är hämtat från NYFAs blogg och du kan läsa inlägget i helhet här.

 

Ia Dillner

Tidigare Praktikant