de montfort university leicester

Ansökan till De Montfort University (DMU)

Kom igång med din ansökan till DMU

Vad kul att du vill söka till De Montfort University!  Här kommer du studera i den trevliga studentstaden Leicester. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på svenska och engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Innan du skickar betygen till oss ber vi dig vidimera betygen. Det betyder att du på betygskopian skriver ’This is a true copy’ och sedan låter någon (utanför familjen) signera med namn och telefonnummer.    

Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella YH-betyg (Top Up – Degree)

För dig som har studerat en YH-utbildning och ansöker om att göra en Top Up ber vi dig skicka in dina YH-betyg samt kursbeskrivningar på svenska och engelska på skolans officiella papper.

Referenser

Du behöver också tillfråga en referens, det bör vara minst en tidigare lärare, utöver det går även en arbetsgivare bra. Detta behöver vara en skriftlig rekommendation och med kontaktuppgifter, samt signerat för hand av din referens. Det är även viktigt att det är på officiellt brevpapper, t.ex. med företagets eller skolans officiella logga på. Exempel på hur en referens kan se ut.

På Masternivå krävs samma som för en Bachelor, samt att du bifogar kurserna du läst på högskola/universitet samt en kopia på ditt examensbevis. Eventuellt behöver du även skicka in ett IELTS/TOEFL-test. För Masterprogrammen behöver du två referenser enligt instruktioner ovan.

Personligt brev

Vänligen skriv ett personligt brev på engelska där du motiverar varför du vill studera på De Montfort University. Brevet bör vara en A4 långt och du kan läsa mer vad som förväntas från ditt personliga brev av De Montfort University här. 

Här finner du också värdefulla tips för ett bra personligt brev.

Engelska test

I samband med nya bestämmelser som resultat av Brexit så behöver ansökande nu bevisa sina kunskaper i engelska genom ett engelska test. Test som accepteras är främst IELTS (Indicator godtas) med minst 6,5 i resultat. Du kan även ta DMUs egna engelska test som heter DMU Academic Test of English (DATE). Det här testet kan bara bokas efter att du har blivit preliminärt antagen till DMU och fått ett ”Conditional Offer Letter”. DATE testet görs online och är kostnadsfritt att ta. Mer information om DATE testet kommer du få i samband med att du blir antagen till skolan.

Här kan du läsa mer om vad som gäller kring antagningskraven för engelska.

Ansökningsformulär

För dig som söker till en Bachelor’s Degree, Top Up Degree eller Master’s Degree ska du fyll i detta ansökningsformulär och skicka tillbaka till mig sen. Ange sabina@blueberry.nu som agent/representative email i formuläret.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument anmäler vi dig till De Montfort University. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis cirka 2-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked.  Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt ett eventuellt studentvisum till England längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och DMU så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på De Montfort University under Studentberättelser DMU. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i England fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08-509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Studentberättelser DMU

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer