Ansökan till Dublin Business School

Kom igång med din ansökan till Dublin Business School

Vad kul att du vill söka till Dublin Business School (DBS)! Här kommer du studera i den mysiga studentstaden Dublin. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till filippa.denkert@blueberry.nu

För dig som är under 23 år gammal och ansöker till första året på ett BA program (kandidatprogram) gäller en annorlunda ansökningsprocess. Scrolla längst ner på sidan för att läsa om ansökningsprocessen som gäller dig. 

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på svenska och engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella YH-betyg (Top-Up Degree)

För dig som har studerat en YH-utbildning och ansöker om att göra en Top Up ber vi dig skicka in dina YH-betyg samt kursbeskrivningar på svenska och engelska på skolans officiella papper. Även dessa ska vidimeras.

Universitetsbetyg samt examensbevis (Master Degree)

För dig som ska söka ett masterprogram så behöver du skicka in betyg på svenska och engelska från din utbildning samt ditt examensbevis.

Ansökningsformulär

För dig som söker till en Study Abroad, Bachelor’s Degree, Master’s Degree eller Top Up Degree så ska du fylla i detta ansökningsformulär och skicka tillbaka till mig. Ange din YH skola under university om du ansöker till en Top Up. Du kan svara ”No” på frågan om english language requirement om du har ett godkänt betyg i engelska B/6. (För dig som söker en master krävs alltid ett officiellt engelska test)

Kurslista (för Study Abroad ansökande)

Du som ansöker till Study Abroad programmet behöver också skicka in en lista på kurser som du vill studera. För att det ska räknas som heltidsstudier behöver du studera 5 kurser per termin. Är du universitetsstudent här i Sverige och ska åka på utbyte ska du läsa 6 kurser per termin. Lista även 3 reservkurser utöver dina förstahandsval. Listan kan du skicka in som ett Word-dokument eller bara som en punktlista i ett mail till mig, då du skickar in de andra dokumenten.

Kurskatalog för våren 2024 hittar du här. 

**För dig som är under 23 år gammal**

Enligt irländska bestämmelser så behöver du som är under 23 år som söker in till första året på en kandidatutbildning registrera dig via Irlands centraliserade utbildningsportal CAO (Central Applications Office).  Du behöver fortfarande samla in dokumenten nämnda ovan men behöver också göra en online ansökan via en portal som heter CAO.

Engelska förkunskaper

Du som skickar in din ansökan via CAO behöver göra ett engelska test för att uppfylla engelska kraven som CAO har förutbestämt.

Språktest som godtas är Duolingo (minst 110 poäng krävs), TOEFL (minst 90 poäng krävs) eller Cambridge (minst 176 poäng krävs).  Duolingos språktest är det mest prisvärda testet och är enklast att ta då det går att göra testet hemifrån online.

Du väljer själv vilket språktest du vill göra och studenter registrerar sig själva och gör testet på egen hand. Uppstår det några frågor eller funderingar kring språktesten är ni självklart välkomna att vända er till oss så hjälper vi dig.

Ansökan via CAO

Du behöver själv göra en ansökan via portalen CAO. Du hittar ansökningssidan här.

Det tillkommer en ansökningsavgift som du betalar i samband med att du skickar in din ansökan online. Avgiften varierar mellan 30-60EUR beroende på när du skickar in din ansökan.

Du behöver också posta fysiska kopior av dokumenten du skickar in med din online ansökan till CAOs huvudkontor, inom 10 dagar efter att du skickat in din ansökan. Dokumenten du behöver skicka in är:

  • CV (på engelska)
  • Passkopia
  • Gymnasiebetyg både på engelska och svenska (och eventuella andra akademiska betygsdokument)
  • Resultat för engelska test

Mer information om ansökningsprocessen via CAO och dokumenten du behöver skicka in hittar du här. 

Skicka in de fysiska kopiorna av dokumenten i ett kuvert och skicka till:

Central Applications Office
Tower House, Eglinton Street
Galway, Ireland, H91 X25V

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

 

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument registrera vi din ansökan vid Dublin Business School. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis ca 3-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett antagningsbesked.

** För dig som ansökte via CAO så kommer du att bli kontaktad direkt av dem angående antagningsbesked.

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och DBS så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Dublin Business School under Studentberättelser DBS. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i Irland fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på filippa.denkert@blueberry.nu eller 08-121 566 33 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer
Studera utomlands, Irland, Dublin Business School, Top-up Degree

Studentberättelser DBS

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Studera på Dublin Business School på Irland på blueberry.nu