Studera ekonomi & finans utomlands på blueberry.nu

Business, Economics & Finance

Studera Business, Economics & Finance utomlands

Utbildningar inom ekonomi är bland de mest populära att studera utomlands, mycket på grund av att det är ett så universalt ämne. I Sverige är ofta företagsekonomi och nationalekonomi nära besläktade men i många engelsktalande länder är de lite frånskilda. Därför tänkte vi lite snabbt bena ut de engelska termerna. I Sverige är ekonomi både företags- och nationalekonomi men på engelska är economics enbart nationalekonomi medan business är termen för företagsekonomi. Business är absolut det mest populära ämnet av de två och innefattar ämnen såsom Accounting, Management, Marketing, Finance och Supply Chain/logistics. Nationalekonomi å andra sidan innefattar ämnen såsom Microeconomics, Makroeconomics och Econometrics. Business innehåller väldigt lite matematik förutom inom finans medan nationalekonomi bygger på mer avancerad matematik. Därmed krävs oftast heller inte matematik 3/C från gymnasiet för att studera Business i länder såsom Australien och USA vilket det ju gör i Sverige.

Utbildningar i ekonomi och finans täcker som nämnt ovan in ett stort antal ämnesområden. Ekonomi är dessutom en av de bredare utbildningarna och ger möjlighet att arbeta inom väldigt många branscher och yrkesroller. På grund av att många läser ekonomi kan även en del jobb vara svåra att få som utexaminerad. Därför blir du mer unik om du har studerat i ett annat land än i Sverige och för många kan det vara skillnaden att få komma på sin drömintervju eller inte.

Många studenter som åker via Blueberry väljer att antingen studera 1-2 terminer utomlands (Study Abroad) med fristående kurser i ekonomi eller en hel utbildning. Ett populärt val är London South Bank University som har sitt campus beläget mitt i ett av världens finanscentrum London. Så om du gillar storstad, vill ha massor av jobbmöjigheter efter studierna men ändå vill ha nära hem till Sverige så är detta ett riktigt bra alternativ. Ett annat häftigt val är University of California Berkeley som är en av USAs främsta ekonomiskolor!

Många väljer också att åka till Australien och den soliga storstaden Sydney. Där kan du läsa fristående kurser eller hela program på en av världens bästa business-skolor University of New South Wales.

Valet är ditt och Blueberry finns här för rådgivning och se till att du hamnar rätt!

College & Universitet

Business, Economics & Finance - Blueberrys utbud av skolor