Skola i Barcelona UAB på blueberry.nu

Utbildningar

Utbildningar på Universitat Autònoma de Barcelona

I samarbete med Universitat Autònoma de Barcelona erbjuder Blueberry studenter att läsa valfria kurser som Study Abroad-student under 1-2 terminer.  Välj om du vill läsa på engelska eller spanska och om du vill läsa i centrala Barcelona eller på skolans största campus i området BellaTerra en bit utanför Barcelona. Skolan erbjuder även en spännande Bachelor degree inom Business & Management som studeras i tre länder!

Study Abroad – 1 till 2 terminer för dig som kommer direkt från gymnasiet/inte är inskriven på ett svenskt universitet – City Campus

För dig som vill spendera 1-2 terminer och njuta av Barcelona som stad och samtidigt få nya kunskaper erbjuds deras Gap Year Programme. Under en termin läser du fyra kurser samt en språkkurs.

Kurser du kan välja på:

 • Academic skills
 • Barcelona through art and architecture
 • Contemporary Spain: politics and society
 • Developing intercultural intelligence
 • Introduction to Business
 • Introduction to Catalan language
 • Spanish language
 • Introduction to Artificial Intelligence
 • Understanding your brain for a better life

Study Abroad – 1 till 2 terminer för dig som är inskriven på svenskt universitet – City Campus

Är du inskriven på svenskt universitet där du har läst minst två terminer (60HP) har du möjlighet att göra en eller två terminer Study Abroad och kan tillgodoräkna dig kurserna på UAB i din svenska examen. Du kan välja kurser på kandidatnivå inom olika ämnesområden samt på master nivå inom Business & Management. Notera att det går tyvärr inte att blanda kurser mellan kandidat och masternivå. Välj bland följande :

Ämnesområden på kandidatnivå:

 • Business & Management
 • Economics & Politics
 • Art & Architecture
 • Mediterranean Studies

Här hittar du samtliga kurser samt kursbeskrivningar på kandidatnivå.

Ämnesområden på masternivå:

 • Business & Management

Här hittar du samtliga kurser samt kursbeskrivningar på masternivå

Som Study Abroad-student har du möjligheten att läsa en spanskakurs. Om du är nybörjare eller pratar lite spanska (nivå A1, A2, B1:1) kan du välja mellan en kurs på 45 eller 90 timmar. Om du har goda spanska kunskaper (nivå B1:2 eller högre) bör du läsa en kurs på 90 timmar. Priset per timme är något lägre om du läser 90 timmar än om du studerar en kurs på 45 timmar.

Bellaterra Campus – Study Abroad på spanska eller engelska – 1 till 2 terminer

På UAB’s största campuset beläget i Bellaterra ca 40 min med metro från centrala Barcelona kan du läsa 1-2 terminer Study Abroad på spanska eller engelska. För att läsa här så krävs det att du är inskriven på ett svenskt universitet där du har läst minst två terminer (60HP) när du skickar in din ansökan. Du läser totalt cirka 30 ECTS (HP) per termin vilket brukar motsvaras i 5 kurser. Universitetet erbjuder Study Abroad-kurser inom ett flertal olika fakulteter. För att se vilka kurser som ges på engelska behöver du klicka på ’Academic Program’ på den fakultet du vill studera vid. För att komma till de olika fakulteterna så går du in på länken nedan. Tänk på att du endast kan välja kurser från en fakultet och inte blanda från olika. Fråga oss på Blueberry så hjälper vi dig med kurserna.

Här hittar du information om Study Abroad-kurserna.
Datum & priser hittar du här.

Bachelor’s degree

UAB erbjuder ett par bachelor degrees på engelska. Den ena är en Bachelor of Business & Management som studeras i tre olika länder. Första året studeras i Spanien på UAB, andra året i Belgien och tredje året kan du välja att studera i England, Irland, Frankrike eller Tyskland. Riktigt häftigt för den som vill upptäcka mer än ett land och få med sig kunskaper och kulturella erfarenheter från flera länder. Programmet startar i september varje år.

Här hittar du information om detta program.
Datum & priser hittar du här.

Den andra bachelor på engelska är Bachelor of Tourism. I Spanien är bachelor degrees 4 år och därmed lär du dig lite mer än i en svensk kandidatexamen. Själva utbildningen är nära sammankopplad med praktik, vilket ingår i utbildningen. Barcelona är dessutom en av de städer i Europa med flest turister så det är också möjligt att få extrajobb under utbildningen. Det finns få ställen i världen som är så bra för studier inom turism som Barcelona.

Här hittar du information om detta program.
Datum & priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan