Studera i Sydkorea

Utbildningar

Utbildningar på Hanyang University

I samarbete med Hanyang University i Sydkorea erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera fristående kurser under 1 till 2 terminer (Study Abroad) samt språkkurser i koreanska.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Hanyang University har kurser för dig som redan studerar i Sverige på kandidatnivå. Kurserna ges på engelska och det finns goda möjligheter att tillgodoräkna sig 30 högskolepoäng per termin i en svensk examen. De flesta kurser är på 3 credits vilket innebär att du läser 6 kurser (18 credits) vilket motsvarar heltidsstudier i Sydkorea.

Det finns kurser inom bland annat följande områden:

– Business
– Economics
– Engineering
– Social Science
– Humanities
– International Studies
– Sports
– Arts
– Education

Här kan du se universitetets kurslista för föregående terminer. Observera att en fullständig kurslista publiceras cirka en månad innan kursstart men det sker normalt sett inte mycket ändringar från termin till termin.

Datum & priser hittar du här.

Korean Language Course

Hanyang University erbjuder även kurser i koreanska för dig som enbart vill fokusera på språkstudier. Varje termin är cirka 10 veckor och du kan läsa 4 terminer på ett år. Det finns också 7 olika nivåer så har du redan läst en del koreanska tidigare får du göra ett test första veckan i skolan för att se vilken nivå du hamnar på. Har du aldrig läst koreanska tidigare blir du automatiskt placerad på nivå 1. Lektionerna ges måndag till fredag och antingen mellan 09.00 – 13.00 eller 14.00 – 18.00 så det finns gott om tid för dig att utforska Seoul och andra delar av Sydkorea på fritiden. Skolan anordnar även flera aktiviteter och utflykter varje termin för att du ska få lära dig mer om den koreanska kulturen.

Här kan du läsa mer om språkkurserna på skolans hemsida.

Datum & priser hittar du här.

Kurser vid Hanyang University ERICA 

Hanyang University ERICA i Sydkorea ger studenter möjlighet att studera kurser under 1 till 2 terminer samt språkkurser i koreanska. 

Study abroad – 1 till 2 terminer 

Utbytesstudenter vid Hanyang University kan välja kurser från både undergraduate- och graduate-nivå. Kurserna ges på engelska och studenterna kan tillgodoräkna sig 30 studiepoäng per termin i en svensk examen. 

Kandidatexamen – 4 år 

Blivande internationella studenter kan nu ansöka om 4-åriga undergraduate-examina i Business Administration eller Economics. Upplev den livliga ERICA-kulturen på Hanyang University samtidigt som du formar din framtid inom något av områdena. 

Det finns kurser inom bland annat följande områden: 

  • Företagsekonomi 
  • Ekonomi 
  • Ingenjörsvetenskap 
  • Samhällsvetenskap 
  • Humaniora 
  • Internationella studier 
  • Idrott 
  • Konst 
  • Utbildning 

Observera att en fullständig kurslista publiceras cirka en månad före terminsstart, men att det normalt inte sker så många förändringar från termin till termin. Du kan se kurserna via kurskatalogen här. Välj engelskspråkiga kurser från menyn och välj ERICA College för kurser som hålls på Hanyang University ERICA campus. 

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sofia Eriksson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan