Utbildningar

Utbildningar på Berkeley College

I samarbete med Berkeley College i New York erbjuder Blueberry ett stort utbud av spännande ämnen och kurser för dina utlandsstudier. Du kan välja att läsa fristående kurser som Study Abroad-student eller att ansöka in till ett degreeprogram.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Om du vill prova på att läsa på amerikanskt college i New York under ett halvår så kan du läsa två terminer på Berkeley som Study Abroad-student, du läser då 12-15 units per termin. Vid inskrivningen på Berkeley väljer du fritt bland skolans kurser och du kan blanda ämnen som du vill men observera att en del kurser kräver att man har vissa förkunskaper.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på Berkeley College här.
Läs mer om hur det är att vara Internationell student på Berkeley.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Associate’s Degree – 1,5 till 2 år

En Associate’s Degree på Berkeley College omfattar fyra terminer, generellt är en Associate Degree bredare i utbildningsfokus och omfattar samma mängd som en halv Bachelor Degree. Det är ganska smidigt att byta mellan en Associate’s Degree och en Bachelor’s Degree när du studerar på Berkeley College om du studerar och inser att du vill fortsätta. Är du osäker rekommenderar Berkeley College att du anmäler dig till en Associate’s Degree och sedan byter upp dig om du vill läsa en Bachelor istället. Observera att alla program inte ges på alla campus.

Läs mer om vilka program som erbjuds på Berkeley College här.
Datum och priser för Associate’s Degree hittar du här.

Bachelor’s Degree – 3 till 4 år

En Bachelor’s Degree på Berkeley College består av åtta terminer, Berkeley College har tre terminer per år vilket innebär att du kan ta en examen på endast tre år om du vill. Många studenter tar dock ledigt en termin per år så att utbildningen ändå tar fyra år vilket är normaltakt i USA. Du kan välja att studera utbildningar inom exempelvis Business, Fashion, Interior Design, Marketing eller Management, observera att alla program inte ges på alla campus.

Läs mer om vilka program som erbjuds på Berkeley College här.
Datum och priser för Bachelor Degree hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan