Boende

Boende på Swinburne University of Technology Borneo

Boende på campus

Swinburne University erbjuder boende i deras Student Village som finns på campusområdet. Här bor upp till 422 studenter i enkel- eller dubbelrum. Förtur ges till internationella studenter och förstaårsstudenter. Alla rum har en säng, ett skrivbord, en garderob och en fläkt. Luftkonditionering finns i vissa rum. Reglerna för boendet på skolan kan upplevas som hårda för oss svenskar och därför väljer många studenter att ordna boende utanför campus. Om du vill bo på campus så läs noga igenom skolans boenderegler innan.

Läs gärna mer om boendet på campus och boka rum på skolans egna hemsida.

Boende utanför campus

Skolan arbetar även nära en del olika privat ägda boenden som ligger off campus i form av delade lägenheter. Boenden komplexen ligger ca 3 km från campus och har plats för hundratals internationella studenter. Här finns barer, restauranger, caféer och köpcentrum i närheten. Två av dessa boenden som skolan rekommenderar är Riverine Condominium Complex och Citadines Uplands Kuching.  Riverine har haft många nöjda Blueberry studenter och du kan hitta rum via sidor så som Air BnB. Du kan också komma i kontakt med Riverine via personal från Swinburne University Sarawak.  Citadines Uplands Kuching är ett annat boende som skolan rekommenderar.

Rummen är av hög kvalité och innehåller säng, skrivbord, garderob, fläkt och vissa rum har privat badrum. Delade utrymmen inkluderar ett vardagsrum med soffgrupp, badrum i varje lägenhet, kök med matsal. Här finns även CCTV, säkerhetsdörrar och gratisbussar som går till och från campus enligt schema.

Boende på egen hand

Om du vill bo utanför campus i en privat lägenhet eller hus så kan universitetet hjälpa dig med olika alternativ. Man får tillgång till en databas med personer som hyr ut lägenheter och oftast kan universitetet ordna så att du får titta på lägenheten på plats innan du bestämmer sig. Hyran varierar beroende på hur stort man hyr, hur länge och hur många personer som delar på lägenheten eller huset.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan