Studera i Indonesien

Studera utomlands i Indonesien

Indonesien är ett land som består av många öar, en av de mest populära bland svenskar är ön Bali som ligger i södra Indonesien och är en av de vackraste platserna på hela jorden. Denna indonesiska ö är känd för sin natur, hälsosamma livstil och långa historia. Detta är den perfekta platsen att studera för dig som gillar yoga, surfing och att meditera.

Bali har varit ett populärt turistmål sedan 80-talet och turismen står för majoriteten av öns ekonomi. Ön är känd för sin kultur, framförallt sin traditionella dans, musik och skulpturkonst. Varje år hålls The Bali International Film Festival, även kallad Balinale, för att visa upp indonesiska filmer och för att locka internationella filmmakare till Indonesien.

Otrolig natur och unika sevärdheter

Detta semesterparadis kan skryta med regnskog, vulkaniska berg, risfält, stränder och korallrev. Utöver detta finner du många unika sevärdheter i Bali. Du kanske känner säkert igen bilder på Gateway of Heaven från Pura Lempuyang Temple eller Bali Swing, två av de mest fotograferade turistattraktionerna i hela världen.

Indonesien, landet i två världsdelar

Med en befolkning på 264 miljoner, är Indonesien det fjärde mest befolkade landet i hela världen. I huvudstaden Jakarta bor det nästan 10 miljoner människor. Indonesien angränsar till Malaysia, Timor-Leste och Papa New Guinea.

Indonesien är ett av de få länder som ligger på två kontinenter: Asien och Oceanien. Detta gör att det är lätt att besöka länder på båda världsdelarna.

Studieorter

Bra att veta om Indonesien

Valuta

Indonesisk Rupie (IDR). Det är fortfarande vanligt att använda kontanter i Indonesien, så det kan vara bra att ha växlat pengar innan ankomst. Läs mer om valuta till Indonesien hos Forex.

Eluttag

230 Volt, ingen adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Indonesien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Indonesien? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Indonesien.

Studentvisum till Indonesien

Internationella studenter måste ha ett visum medan de studerar i Indonesien.

Det vanligaste är att ansöka om ett Social-Cultural Visa som räcker i 60 dagar och sedan förlänga det på plats. För att ansöka om visum vänder du dig till den indonesiska ambassaden i Sverige.

College & Universitet

Studera i Indonesien - Blueberrys utbud av skolor