CSULB campus

Utbildningar

Utbildningar på CSU Long Beach

I samarbete med California State University Long Beach erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera en eller två terminer Study Abroad, Bachelor degrees (4 år) eller Master degrees (1-2 år) inom bland annat Art, Business, Design, Engineering, Fashion, Finance, Hospitality Management eller Nutrition. CSU Long Beach passar både dig som kommer direkt från gymnasiet eller som tidigare studerat på högskolenivå.

Study Abroad – 1 till 2 terminer för dig som är inskriven på universitet

Om du är inskriven på ett universitet eller högskola i Sverige och väljer att studera en eller två terminer av din svenska utbildning på CSU Long Beach kan du välja bland ett stort utbud av fristående kurser. Det brukar heller inte vara några problem att tillgodoräkna kurserna i din svenska examen. Programmet på CSU Long Beach heter Study Abroad at The Beach och eftersom skolan är bland de större universiteten i Kalifornien finns det ofta mer att välja på än på många svenska universitet.

Om du vill studera enbart Business eller Engineering går det bra och du kan även blanda kurser mellan dessa fakulteter såväl som alla andra vilket brukar vara mycket uppskattat.

Se vilka kurser som erbjuds på Study Abroad at The Beach här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Study Abroad – 1 till 2 terminer för dig som inte är inskriven på universitet

Som ny från gymnasiet eller för dig som inte tidigare har studerat på universitet kan välja att göra 1-2 terminer fristående kurser. Du kan då välja kurser utifrån majoriteten av skolans kursutbud precis som CSU Long Beachs programstudenter. Detta är perfekt för dig som vill prova på att studera på ett amerikanskt universitet en kortare period.

Se vilka kurser som erbjuds på Study Abroad at The Beach här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Bachelor’s degree – 4 år

Du kan välja att studera en hel utbildning bland ett brett utbud av program och kurser under fyra år på CSU Long Beach. Det går att välja bland ett stort antal Majors (huvudinriktningar). Vissa utbildningar tillåter en kombination av både en Major och en Minor. Några av de mest populära inriktningarna för svenska studenter är:

  • Business
  • Marketing
  • Engineering
  • Fashion Merchandising
  • Dance
  • Political Science

Läs mer om vilka program som erbjuds på California State University Long Beach här.
Datum och priser för Bachelor’s degree hittar du här.

Har du redan en Associate’s degree?

Om du redan har en Associate’s degree från ett amerikanskt community college finns stora chanser att göra en transfer och gå de sista två åren för att få ut en Bachelor’s degree på CSU Long Beach.

Master’s degree – 1 till 2 år

CSU Long Beach erbjuder högre utbildningar, Master degrees. Dessa vänder sig till dig som redan har en högskoleutbildning och vill utöka dina kunskaper på en mer avancerad nivå.

Läs mer om vilka program som erbjud på California State University Long Beach här.
Datum och priser för Master’s degree hittar du här.

Ansök nu Intresseanmälan

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan