Utbildningar

Utbildningar på Santa Monica College

I samarbete med Santa Monica College erbjuder Blueberry ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Colleget erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat Cosmetology, Business, Film, Photography, Fashion Design, Graphic Design, Interior Design och Journalism eller Media.

OBS! Längst ner på sidan kan du läsa mer information om generella kurser och examen.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på Santa Monica College läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är 16-17 veckor långa. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på SMC här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

NYHET! Från och med hösten 2018 inför Santa Monica College en ny typ av Study Abroad-program vilket innebär att du kommer vara garanterad kurser inom ett visst område redan innan du åker. De program som finns just nu är:
– Business Marketing, 1 termin
– Fashion, 1 termin
– Sports & Nutrition, 1 termin

Du som läser Business Marketing eller Sports & Nutrition kan sen lägga till ytterligare en termin med inriktning Business Entrepreneurship. Sports & Nutrition är designat för att studenten ska förberedas för ACE Personal Trainer Certification exam som behövs för att få arbeta som personlig tränare i USA.

Läs mer om vilka kurser som ingår i Study Abroad Package Program här! Ifall du vill gå något av dessa program är det viktigt att du meddelar oss det i samband med att vi gör din ansökan så att SMC kan placera dig på rätt program.

Certificate – 1 år

Santa Monica College har börjat ge sina internationella studenter möjligheten att studera Certificates på 1 år. Det finns en mängd olika kurser och ämnen att välja mellan. Efter ditt år på SMC har du som internationell student möjlighet att få ett OPT visum på ännu ett år för att stanna i USA och börja arbeta inom ditt studerade ämne.

Läs mer om de Certificate som finns här.
Datum och priser för Certificate hittar du här.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan Santa Monica Colleges degreeprogram vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval. När du läst en Associate’s Degree kan du göra en transfer till ett annat universitet och läsa de sista två åren på en Bachelor’s Degree där. De olika universiteten har olika ansökningskrav, därför är det viktigt att man tar kontakt med SMC:s transferkontor som hjälper dig med olika alternativ och kurser. Du läser 15 units per termin för att bli klar på två år.

Läs mer om vilka Associate Degrees som erbjuds på SMC här.
Datum och priser för Associate’s Degree hittar du här.

Bachelor’s Degree – 4 år

Santa Monica College erbjuder numera även en Bachelor’s Degree inom Interaction Design för studenter som vill läsa denna inriktning alla fyra år på Santa Monica College. I programmet ingår kurser som Web Design, Mobile Design, Design Research och Principles of Marketing. Efter de två första åren har du en Associate’s Degree i Graphic Design och därefter kan du alltså välja om du vill fortsätta studierna på SMC ytterligare två år för att få en Bachelor.

Läs mer om skolans Bachelor’s Degree inom Interaction Design här.
Datum och priser för Bachelor’s Degree hittar du här.

Intresseanmälan  Ansök nu

Övrig information

Placement Test och General Education

När du kommer fram till Santa Monica kommer du eventuellt att skriva ett enklare test i engelska i samband med din orientation. Om din Major kräver att du har högsta nivån i engelska och du får ett sämre resultat på testet får du ta extrakurser i engelska för att komma upp på den nivå du behöver för att få ut din examen från skolan. Det kan innebära att du måste läsa mer än 60 units som ett program vanligtvis motsvarar. Svenska studenter brukar generellt sett få goda resultat på testet och om du inte ska gå en major som kräver högsta nivån i engelska påverkar det inte dig.

Ett år består av kurser inom General Education (allmänna kurser). Kurserna kan i viss mån liknas vid vårt sista år på gymnasiet och är obligatoriska i en Degree. Vilka kurser du kan välja mellan beror på din valda Major och vilket universitet du vill ansöka till efter SMC.

För dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg

På Santa Monica College har du stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg och högskolebehörighet här i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sofia Eriksson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan