Att välja väg efter studenten kan verka omöjligt och så var det även för mig. Det var inte förrän jag snubblade över en katalog om utlandsstudier som jag insåg att det var resa jag ville göra. Efter ett par minuters bläddrande så hittade jag Hove College i Brighton, England. De erbjöd en utbildning som täckte allt jag tycker är intressant; advertising, digital design, PR och diverse programkunskaper. Jag slängde iväg ett mail till Blueberry och så var bollen i rullning.


Att hoppa på den här utbildningen är ett av de bästa valen jag har gjort i mitt liv. Att ge sig iväg på egen hand kan verka skrämmande i och med att man själv ska hantera ett nytt land, ett nytt språk, nya människor och en ny kultur, men det är så värt det om man vågar ta steget. Jag har sen jag flyttade till England träffat så många roliga vänner från olika delar av världen, testat så många nya saker och fått en massa minnen för livet.

Utsikten från Brighton Pier.

London by the sea

Att jag valde just Brighton var egentligen en ren slump, i och med att utbildningen jag gillade ligger just här. Jag ångrar inte det valet en sekund för jag älskar verkligen staden. Brighton kallas ofta för ”London by the sea” och det stämmer rätt bra. Det finns både shopping och mysiga smågator, samtidigt som havet bara ligger några minuters promenad bort från city. Stranden är en naturlig mötespunkt under sommarmånaderna och strandpromenaden fylls då med uteserveringar, karuseller och diverse utomhussporter.

Boende genom skolan

Jag valde att boka boende via Hove College då jag ville testa på att bo i ett studenthus. Vi är totalt 13 personer och jag räknade nyligen ut att jag har bott med folk från 15 olika länder. Det har definitivt varit en erfarenhet för jag har fått lära mig så mycket om olika kulturer, smakat så mycket spännande mat och träffat människor jag aldrig skulle ha mött annars. Jag var också den enda i huset som gick på Hove College, vilket jag definitivt såg som en fördel. Det gav mig chansen att träffa folk utanför klassen, vilket var rätt skönt i början när jag var ny i staden.

Jag träffade massor med fantastiska människor.

Kombinerar studier med extrajobb

Skolan är förövrigt superbra. Vi är inte mer än 100 studenter vilket gör att man skapar personliga band med både lärare och klasskamrater. Skoldagarna är också rätt korta, vilket gör att man har tid att göra saker efter skolan. Jag har till exempel extrajobbat i en klädaffär, både för att få ihop lite extrapengar men också för att träffa människor och utveckla min engelska. När jag har tid över så åker jag gärna in till London som bara ligger en kort tågresa bort, hänger med vänner på pubar eller promenerar längs havet.

Jag är så glad över att jag valde att ta det här året utomlands och tacksam för all hjälp jag fick av Blueberry i början. De svarade på alla frågor jag hade, oavsett hur små eller stora de var. Tack vare all information och hjälp jag fick så kändes det inte den minsta konstigt att flytta till ett helt annat land.

/Joanna Åkerberg

PS! På vår hemsida kan du läsa mer om Hove College och andra kreativa utbildningar. Har du frågor kan du kontakta Alicia på 08-408 884 89 eller maila alicia@blueberry.nu.

Alicia Muchowicz