Studenter umgås på campus

Utbildningar

Utbildningar på Foothill College & De Anza College

Foothill College & De Anza College har ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Dessutom har du stor chans att komma in även om du inte har fullständiga gymnasiebetyg. Du kan välja att läsa fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Universiteten erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat Anthropology, Astronomy, Business, Engineering, Fire Science, Graphic Design, Psychology och Sociology.

Study Abroad – 1 till 3 terminer

Som Study Abroad-student på Foothill eller De Anza College läser du valfria, fristående kurser. Terminerna är uppdelade i quartersystem där varje termin är 11-12 veckor lång. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin under minst två terminer. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram utifrån skolans urval av kurser.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på Foothill College här.
Läs mer om vilka kurser som erbjuds på De Anza College här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ för dig. Du väljer då en Major (huvudämne) och söker in till ett specifikt program. Ett flertal kurser är obligatoriska i din Major men du har även möjlighet att göra en del egna val. På dessa program läser du vanligtvis 15 units per termin.

Efter en Associate’s Degree kan du läsa vidare för att ta de två sista åren i en Bachelorexamen på ett universitet i USA eller Kanada.

Läs mer om vilka program som erbjuds på Foothill College här.
Läs mer om vilka program som erbjuds på De Anza College här.
Datum och priser för Associate’s Degree hittar du här.

För dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg

På Foothill & De Anza College har du stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg och högskolebehörighet här i Sverige. Kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan