Blueberry College & Universitet söker praktikant till vårterminen 2018

Om företaget

Blueberry College & Universitet rekryterar studenter på uppdrag av college och universitet i USA, Australien, Nya Zeeland, Kanada, Europa och Asien. Våra studenter läser allt från en termin till en hel utbildning utomlands på både kandidat- och masternivå. Vi sitter i trevliga lokaler centralt i Stockholm och är 9 medarbetare. Vi delar lokaler med vårt systerföretag Blueberry Språkresor som har 8 medarbetare.

Information om praktikplatsen

Blueberry College och Universitet söker nu dig som är studerande på högskola, universitet eller liknande och har en planerad praktikperiod under våren. Är du som person engagerad, organiserad och utåtriktad? Vill du lära dig mer om bl.a marknadsföring, kommunikation, och försäljning inom turism och utbildning, då kan det vara dig vi söker!

Du kommer vara med i vårt dagliga arbete och praktisera nära våra medarbetare som arbetar med studierådgivning och marknadsföring mot framtida utlandsstudenter. Uppgifterna kommer vara varierande lite beroende på din egen studiebakgrund men här hittar du några exempel:

  • deltagande på mässa och informationsträffar
  • administration av ansökningar
  • rådgivning med framtida studenter, personligen och över telefon
  • utveckling och underhåll av vår hemsida blueberry.nu
  • arbete med SEO, Google Adwords och Analytics
  • underhåll och kampanjutveckling i våra sociala medier
  • skapande av content för våra digitala kanaler

Din planerade praktikperiod är förlagd under vårterminen och vi ser att den är på minst 8- 15  veckor. Praktiken kommer vara förlagd mån-fre 8:45-17:15, med hänsyn till ev arbete/rapport som ska skrivas för din skola. Du kommer utgå från vårt kontor som finns i Stockholm

Vi söker dig som är

Som person är du driven, strukturerad och ansvarsfull. Eftersom arbetet innebär kontakt med både studenter och deras föräldrar samt de skolor vi samarbeta med krävs hög social kompetens och serviceinriktning.Du ska ha ett genuint intresse för digital marknadsföring och kommunikation samt vara intresserad av analys och statistik för att förbättra vårt arbete. Ett stort plus om du är en kreativ person som har grundläggande kunskaper inom programvaror som Photoshop, Illustrator, Premier etc. Du trivs bäst i en dynamisk organisation med ett högt tempo, där den ena dagen aldrig är den andra lik och där vi alla hjälps åt för att lyckas med organisationens mål.

Söker du nya utmaningar och vill skaffa dig god erfarenhet inför framtiden? Ansök då med ett personligt brev och CV till rekryteringsansvarig Anton Berner på mailadressen: anton@blueberry.nu med ämnesraden “Praktikplats”  Vi går igenom ansökningarna löpande.

Anton Berner

Marketing Manager