Studera i Kanada - Studera på Vancouver Island

Vancouver Island University

Studera på Vancouver Island University

Vancouver Island Universitys vackra campus ligger i den fina kuststaden Nanaimo på östra sidan av Vancouver Island i Kanada. 1,5 timme med färja bort ligger Kanadas tredje största stad, metropolen Vancouver med myllrande folkliv, restauranger och klubbar. Från Vancouver Island University har du utsikt både över havet och öns maffiga bergskedja. Utbudet av utomhusaktiviteter är enormt med allt från mountainbike, vandring och fiske till skidåkning, paddling och segling. Vancouver Island har Kanadas mildaste klimat och här finns både soliga sandstränder och skidåkning på snötäckta bergstoppar. Vill du höja ribban och ha skidåkning i absolut världsklass ska du bege dig till skidorten Whistler utanför Vancouver, en av världens bästa skidorter år efter år.

Vancouver Island studera logo

4 skäl att studera på Vancouver Island University

  • Stränder, skidåkning och storslagna naturupplevelser.
  • Över 200 prisvärda program och Study Abroad-kurser, bland annat inom Tourism Adventure Tourism och Leisure Management.
  • Skolan anordnar mycket fritidsaktiviteter.
  • Flera olika boendealternativ på campus.

Bra studentliv och samhörighet

Vancouver Island University värnar om sina internationella studenter och det finns fullt av aktiviteter och studentorganisationer att engagera sig i. Dessutom har VIU många skollag som deras studenter kan söka sig till. Av universitetets 20 000 studenter är ungefär 10 % internationella vilket gör att du känner samhörighet med andra studenter och integreras med de kanadensiska studenterna.

Arbeta under och efter studierna

Som internationell student i Kanada har du möjlighet att både arbeta på campus och utanför. Dessutom finns det möjlighet att stanna i Kanada och arbeta efter examen.

Om du studerar på ett studentvisum i Kanada får du jobba upp till 20 timmar i veckan på campus. Varje år erbjuder VIU Campus Career Centre över 300 jobb men eftersom det är många som vill ha dessa är det en del konkurrens och de flesta jobb är runt 10 timmar per vecka. The Centre for International Education erbjuder också en del arbete som till exempel ”International Student Activity Assistant” för att hjälpa till att planera och ordna events.

Det finns även möjlighet att arbeta utanför campus om du uppfyller vissa kriterier. Läs mer här för detaljerad information.

Den som fullgör en utbildning i Kanada på 1 år eller längre får dessutom arbeta i landet i upp till tre år (observera att det är ditt eget ansvar att ansöka arbetstillstånd om du vill arbeta efter studierna).

Utbildningar på Vancouver Island University

I samarbete med Vancouver Island University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 termin.
  • Diploma, Graduate Diploma och Advanced Diploma – 1 till 2 år.
  • Associate’s Degree – 2 år.
  • Bachelor’s Degree – 4 år.
  • Master’s Degree – 1,5 till 2 år beroende på inriktning.

Läs mer om utbildningarna på Vancouver Island University.

Spana in Vancouver Island University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan