Studera på CSU Northridge i Los Angeles på blueberry.nu

Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i Los Angeles

California State University Northridge

Studera på California State University Northridge

Bland stjärnor, glitter och glamour, en halvtimme bort från Hollywood Boulevard i Los Angeles hittar vi California State University Northridge (CSUN). Här i ”The Valley” i Kalifornien kan du läsa en eller två terminer på både Bachelor- och Masternivå och välja mellan ett mycket stort antal kurser. Bland annat har CSU Northridge ett väldigt bra utbud inom media, kommunikation, film, acting och musik. Via Blueberry kan du nu också studera hela program, Bachelor degrees på 4 år. CSU Northridge får allra högsta betyg av internationella studenter som känner sig mycket välkomnade och omhändertagna av skolans personal under sin tid i USA.

4 skäl att studera på CSU Northridge

  • Studera i norra Los Angeles i närheten av Hollywood.
  • Stort kursutbud och lätt att tillgodoräkna sig kurserna i Sverige sen.
  • Möjlighet att läsa hela utbildningar som internationell student.
  • Rikt studentliv på och utanför campus. Mycket höga betyg från internationella studenter!

Ett av USA:s största universitet

California State University Northridge har funnits sedan 1958 och är en del av California State University-systemet. Det är ett av USA:s största universitet med sina 40 000 studenter. Bland andra har skådespelerskan Helen Hunt och sångerskan Paula Abdul studerat vid CSUN. Campuset ligger mitt i lummiga San Fernando Valley, till vardags kallat ”The Valley”. Precis som i resten av södra Kalifornien så är vädret behagligt och du kan njuta av i genomsnitt 300 soldagar per år. Universitetet består av nio olika colleges där man kan läsa hundratals olika kurser med nyrenoverade faciliteter. Här finns även över 200 studentklubbar.

Måna om internationella studenter

CSU Northridge är väldigt måna om sina internationella studenter och vill att de snabbt ska känna sig hemma. Inför varje termin ordnas bland annat en kostnadsfri busstur i Los Angeles för att studenterna ska få bekanta sig med sitt nya hem.

TIPS! Henrik Bodin tog hjälp av Blueberry när han ville studera i Kalifornien. Henrik är en passionerad fotograf som valde att läsa kurser inom visuell kommunikation under sin termin på CSU Northridge. I den här intervjun delar Henrik med sig av sina bästa tips och bjuder på några fantastiska bilder han tog själv under alla sina roadtrips!

Utbildningar på CSU Northridge

I samarbete med CSU Northridge erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Sommarprogram – 6 veckor
  • Bachelor’s degree – 4 år

Läs mer om utbildningarna här.

Spana in CSU Northridge i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Var öppen och socialisera med alla – framförallt i början. Se till att prata med så många som möjligt i klasserna, folk tycker generellt att det är jättespännande med en exotisk svensk i klassen.

– Henrik B, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Väldigt nöjd! Fin skola, helt okej boende, mestadels bra lärare. Northridge är riktigt nice. Lugnt och fint. Kunde funnits mer saker i närheten men inte så farligt att ta en Uber till Los Angeles (eller annat ställe) om man vill hitta på något.

Rasmus W, Study Abroad

All personal var fantastisk och otroligt hjälpsamma från vår första dag, vilket gör att jag rekommenderar att studera på CSUN.

– Therese S, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Mitt intryck är att det är väldigt annorlunda, mer att göra än hemma, för det mesta bra nivå, mycket självstudier och varierande nivå på lärare.

– Simon J, Study Abroad

Studera i Los Angeles

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera, plugga i Los Angeles i Kalifornien på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan