Vy över Prag

Studera i Tjeckien - Studera i Prag

Charles University

Studera medicin på Charles University

Studera medicin på Charles University i Tjeckiens huvudstad Prag. Charles University grundades på 1300-talet och är ett välrenommerat universitet världen över, vilket gör det till ett av de äldsta universiteten i världen. Ändå är det känt som en modern, kosmopolitisk, och prestigefylld institution för högre utbildning. Charles University är det största och mest kända medicinuniversitetet i landet och även det bäst rankade tjeckiska universitetet enligt internationell rankning.

Universitetet är uppdelat i tre fakulteter, Första-, Andra-, och Tredje medicinska fakulteten. Den fakulteten Blueberry samarbetar med är den Andra fakulteten, Second Faculty of Medicine – Charles University. Detta är den äldsta medicinska fakulteten i Centraleuropa. Second Faculty of Medicine har drygt 5000 studerande. Fakulteten erbjuder en sexårig utbildning inom allmänmedicin och en femårig tandläkarutbildning. Charles Universitys medicinstudier är av högsta kvalité och en läkarexamen från universitetet är internationellt erkänd. Efter examen härifrån kan du vara säker på att du fått en utbildning i världsklass!

Charles University - Second Faculty of Medicines logga

4 skäl att studera på Charles University i Prag

  • Det högst rankade medicinska universitetet i Tjeckien
  • Små grupper, max 25 personer per klass
  • 675 år gammalt men med moderna och prisade undervisningsmetoder
  • Upplev och bo i den vackra & historiska staden Prag

 

PreMed – tar dig in på medicinutbildningar

Läs om Blueberrys PreMed här

Varför studera medicin på Charles University?

Charles University har blivit utsett till ett av de bästa medicinska universiteten i världen. Universitetet består av över 1 700 lärare och forskare och över 4 500 studerande, vilket gör det till det största fungerande centraleuropeiska universitetet. First Faculty of Medicine erbjuder ett 6-årigt program för allmänmedicin och ett 5-årigt program för tandvård. De första åren undervisas på själva universitetet, och resterande år har internationella studenter möjlighet att studera en termin (12 kliniska veckor) om året i sina hemländer. Möjligheten att utföra kliniska rotationer i Sverige fungerar som en stor fördel, det tillåter dig att skapa professionella kontakter inom de lokala sjukhusen och hälso- och sjukvårdssystemen.

Studentlivet i Prag

Prag är en vacker, historisk stad där det alltid händer något. Staden har ett oändligt utbud av aktiviteter att sysselsätta sig med på fritiden. Förutom alla barer, caféer,  restauranger och museer så har universitetet ett stort antal studentföreningar som du kan ta del av. Här finns något för alla och du blir snabbt en del av gemenskapen.

Utbildningar på Second Faculty of Medicine – Charles University

I samarbete med Charles University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Läkare, allmän medicin (6 år) – Medical Doctor (MD)
  • Tandläkare (5 år) – Doctor of Dental Surgery (DDS)

Läs mer om utbildningarna här.
Läs mer om utbildningarna på Charles University’s egna hemsida.

Spana in Charles University i sociala medier:

Facebook
Instagram
Youtube

Vi hjälper dig inför dina medicinstudier

Alexia     Victoria profilbild    

Kontakta oss!

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan