Studera utomlands på AIT, ansök via Blueberry.nu

Utbildningar

Utbildningar på AIT

AIT erbjuder ett flertal olika inriktningar som du kan studera som antingen ett Diploma (1 år) eller en Bachelor Degree (3 år). Ett Diploma är det det första året på en Bachelor Degree, så om man vill fortsätta sina studier efter avslutat Diploma går det att börja på den andra året av en Bachelor.

Samtliga utbildningar är praktiska och lär ut de senaste teknikerna. Du kommer bland annat jobba i program som Adobe Creative Suite, Toon Boom Harmony, Maya, Z Brush, 3DSMax, Cinema 4D och många fler. Alla lärare på AIT är aktiva i branschen och kan erbjuda värdefulla kontakter.

Nedan är en översikt kring de utbildningar som erbjuds på AIT. Se även videon nedan för en kort introduktion till AIT.

Graphic Design

Denna praktiska och visionära utbildning ger dig en grundlig förståelse för visuell kommunikation, kreativ digital konst och dynamisk webbdesign. Du kommer efter utbildningen, kunna behärska olika tekniska koncept, så som design för 2D/3D-applikationer, UI-design och komplex layouthantering. Exempel på kurser som ingår i programmet är bland annat:

 • Visual Communication
 • Graphics and Photomedia
 • Multi-dimensional design

Läs mer om utbildningen här

2D Animation

I det här programmet lär du dig Storytelling och att skapa karaktärer och engagerande innehåll. Du lär dig grundläggande designprinciper och tekniker för att kunna tillämpa dem i olika kontexter. Du får arbeta med att producera och redigera bilder och videos för olika moderna plattformar som används i branschen. Utöver detta ingår följande moment:

 • Principer för effektiv ljuddesign, inspelning, bearbetning och ljudimplementering.
 • Skapa rörlig grafik och förbereda filer för animering.
 • Planera, animera och slutföra en professionell 2D-animation.
 • Arbeta effektivt och samarbeta under press för att leverera ett projekt enligt industrins villkor.
 • Arbeta med programvara och applikationer som är standard i branschen.

Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis Graphic Designer, 2D Animator, 2D Designer, 2D Rigger, Animation Artist, Animation Effects Artist och Motion Designer.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

3D animation

I programmet lär du dig Storytelling och att skapa karaktärer och engagerande innehåll. Du får lära dig grundläggande designprinciper och tekniker för att tillämpa dem i olika kontexter. Under utbildningen får du även lära dig att producera och redigera bilder och videos för olika moderna plattformar som används i branschen.
Under utbildningen ingår följande moment:

 • Skapa rörelsegrafik och grundläggande animering.
 • Designa och utveckla animerade karaktärer genom timing, rörelse, komposition, textur och belysning.
 • Designa och skapa virtuella världar med hjälp av principer för bästa praxis.
 • Arbeta effektivt och samarbeta under press för att leverera ett projekt enligt industrins villkor.
 • Arbeta med programvara och applikationer som är standard i branschen

Jobbmöjligheter inkluderar bland annat 3D Printing Technician, Graphic Designer, 3D Animation, Architectural Designer och 3D Modeller.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Game Design

I det här programmet lär du dig Storytelling och att skapa karaktärer och engagerande innehåll. Du får lära dig grundläggande designprinciper och tekniker för att tillämpa dem i olika kontexter. Under utbildningen får du även lära dig att producera och redigera bilder och videos för olika moderna plattformar som används i branschen.
Under utbildningen ingår följande moment:

 • Lär dig koncept och tekniker för att bygga karaktärer med rätt timing, rörelse, komposition och belysning etc.
 • Principer för effektiv ljuddesign samt hur man spelar in, bearbetar och implementerar ljud.
 • Designa och programmera engagerande och effektiva 2D- och 3D-spel och skapa virtuella världar med bästa praxis som du lär dig av yrkesverksamma lärare.
 • Lär dig mjukvara och applikationer som är branschstandard.

Möjliga yrkestitlar efter att du slutfört en utbildning är exempelvis Video Game Designer, Game Tester, Level Designer, 3D Artist / Designer och Concept Artist.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Film

Under den här utbildningen lär du dig utveckla övertygande berättelser genom loggning, behandling, manus, storyboards och animationsproduktion. Du lär dig grundläggande designprinciper och tekniker för att tillämpa dem i olika kontexter, samt att producera och redigera bilder och videos för olika moderna plattformar som används i industrin.

Möjliga yrkesroller när du slutfört utbildningen är Film Crew Technician, Camera Operator, Multimedia Illustrator, Film Editor och Cinematographer.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Information Technology

I den här utbildningen lär du dig designprinciper, programmering och att skapa applikationer för olika plattformar. Du får kunskap kring IT-säkerhet och hur det fungerar att arbeta med IT i verkliga projekt med briefs och deadlines. Du lär dig objektorienterad programmering i ex. C++, Java och C#. Under utbildningen får du arbeta med program som Microsoft Visual Studio, Android Studio, Xcode och Xamarin med flera.

Väljer man att studera en Bachelor Degree kan man välja att inrikta sig på antingen Mobile App Development eller Games Programming.

Utbildningen passar dig som vill arbeta som exempelvis Mobile Application Developer, Application Support Analyst, Applications Engineer och Information Architect.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan