Utbildningar

Utbildningar på APM College

I samarbete med APM College of Business & Communication erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera antingen ett Diploma eller en Bachelor Degree. Det är enkelt att förlänga ett diplom och fortsätta på en Bachelor om du är osäker på vad som är rätt för dig. Det är också flexibelt med kurser och inriktningar.

Diploma 1 år

Diploma i Business

Diploma of Business är framtaget så att du efter avklarat diplom ska vara redo för arbetsvärlden. Diplomet ges på moderna campus i Sydney, Melbourne och Brisbane. Det är en praktisk utbildning med mindre klasser och du får nära kontakt med både lärare och elever samt din egna success coach. Du får genom att läsa detta diplom de viktigaste kunskapen som behövs inom business. Du lär dig om entreprenörskap och studerar vad som krävs för att starta din egen business eller gå in som anställd i olika positioner på företag. Efter avslutat Diploma kan du som student välja att fortsätta in på ett av Universitetets Bachelor program och få ut en hel kandidatexamen/Bachelor in Business.

Läs mer på APM’s sida här: Business

Diploma i Marketing

På Diploma of Marketing får du de grundläggande kunskaper som krävs på inträdespositioner i marknadsvärlden. Det är ett praktiskt diplom som ger dig förståelse för marknadsföringens roll på olika företag. Ni går igenom trender inom marknadsföring, etik inom ämnet samt dess ansvar och möjligheter. Du får lära dig hur du genom marknadsföring kan influera viktiga kunder, hur du tar fram och genomför strategiska marknadsplaner och vikten av företags lojalitet. Diplomet ges på moderna campus i Sydney, Melbourne och Brisbane. Det är en praktisk utbildning med mindre klasser och du får nära kontakt med både lärare och elever samt din egna success coach. Efter avslutat Diploma kan du som student välja att fortsätta in på ett av Universitetets Bachelor program och få ut en hel kandidatexamen, du kan då välja på inriktningarna Business, Marketing eller Event Management.

Läs mer på APM’s sida här: Marketing 

Diploma i Event Management

På Diploma of Event Management får du lära dig hur du planerar och genomför stora event. I mindre klasser och med engagerade lärare går ni igenom alla delar i planering och utförande av events. Strategiplanering, innovativa lösningar, marknadsföring och mycket annat. Du får även grundläggande business kunskaper relevanta för ämnet samt förståelse för vilken roll olika event har för företag. Det är ett praktiskt diplom som ger dig möjlighet att söka jobb både i projekt eller heltidsanställningar inom Event bolag och andra företag. Du kommer få kunskaper direkt från arbetsvärlden och från lärare som själva arbetat i Event industrin. Diplomet ges på moderna campus i Sydney och Brisbane. Det är mindre klasser och du får nära kontakt med både lärare och elever samt din egna success coach. Efter avslutat Diploma kan du som student välja att fortsätta in på ett av Universitetets bachelor program och få ut en hel kandidatexamen, du kan då välja på inriktningarna Business, Marketing eller Event Management.

Läs mer på APM’s sida här: Event Management 

Datum och priser för utbildningen hittar du här.

Bachelor i Business – 3 år (fast track 2 år)

APM erbjuder praktiska och yrkesinriktade bachelorutbildningar på två till tre år som leder till Bachelor in Business. Du kan dessutom välja att rikta in dig mot Marketing eller Event Management. APM har tre terminer per år och du har en unik möjlighet att ta en bachelorexamen på två år istället för tre om du läser fler kurser per termin. Genom ett unikt samarbete med Torrens University Australia får du nu dessutom en akademisk universitetsexamen när du avslutat dina studier på APM! Det bästa av båda världar helt enkelt.

Under termin 3 och 4 ingår arbetspraktik där du får praktisera på ett företag två dagar i veckan. APM har en mycket nära relation till ett stort antal företag och den kvalificerade arbetslivserfarenheten ger APM:s studenter ett försprång på arbetsmarknaden. Läs mer om din tid som praktikant på APM’s hemsida.

APM erbjuder följande bachelorutbildningar till internationella studenter som du har möjlighet att studera på moderna campus i Sydney, Brisbane, Adelaide eller Melbourne (Vänligen notera att inriktningen Event Management inte ges i Melbourne).

Bachelor of Business

Detta är en kombinerad akademisk och praktisk utbildning med mindre klasser där du får nära kontakt med både lärare och elever samt din egna success coach. Du får genom att läsa denna Bachelor kompletta kunskaper inom företagande. Du lär dig affärsutveckling och att hitta spännande strategiska möjligheter i olika branscher. Du lär dig skapa både affärsplaner och marknadsplaner och får en bred kunskapsbas inom business, marknadsföring, events och reklam. I utbildningen ingår 320h praktik på företag och detta är ovärdeligt att ha på CVt när du sedan ska ut i arbetslivet. Du lär dig om entreprenörskap och studerar vad som krävs för att starta din egen business eller gå in som anställd i olika positioner på företag. Efter denna examen kan du även söka dig till management positioner på mindre till medelstora företag och för dig som vill studera vidare kan du fortsätta med master eller MBA för att bli extra eftertraktad på arbetsmarknaden.

Läs mer om Bachelor of Business på APM’s hemsida.
Datum och priser hittar du här.

Bachelor of Business (Marketing)

Förutom att du får en bred kunskapsbas inom business så får du här även en specialisering mot marknadsföring. Med inriktningen Marketing får du djupa kunskaper om marknadsföring, PR, reklam, kommunikation och försäljning. Du lär dig produkt- och konceptutveckling, prissättning och packaging. Du får lära dig hur du genom marknadsföring kan influera viktiga kunder, hur du tar fram och genomför strategiska marknadsplaner och vikten av företagslojalitet. Tillsammans med praktik / internship får du kunskaper och erfarenheter direkt från arbetslivet. Du har även möjlighet att under utbildningen utveckla ett varumärke eller en tjänst med hjälp av coachning från lärare på APM.

Läs mer om Bachelor of Business med inriktning mot Marketing på APM’s hemsida.
Datum och priser hittar du här.

Bachelor of Business (Event Management)

Som Event Manager skapar du idéerna bakom exempelvis festivaler, sportevenemang, produktlanseringar och modeevenemang. Utbildningen ger dig kunskap inom bland annat projektledning och kreativt tänkande. Du får lära dig alla steg i inom event planering och utförande. Strategisk planering, innovativa lösningar, kreativ marknadsföring och effektiva utföranden. Det finns dessutom få platser i världen som passar bättre för den här utbildningen än Sydney och Brisbane, två av världens mest evenemangstäta städer med stora möjligheter att hitta jobb! Du kan efter examen utforma och utveckla event för att lämna bestående intryck på människor. Förbered dig på en rolig, fartfylld och spännande utbildning och karriär!

Läs mer om Bachelor of Business med inriktning mot Event Management på APM’s hemsida. 

Datum och priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan