Utbildningar

Utbildningar på UC Irvine

I samarbete med UC Irvine erbjuder Blueberry dig garanterat mycket hög nivå på utbildningen. Du kan antingen välja att läsa på Study Abroad i 1 till 3 terminer eller gå ett av de attraktiva certifikatprogrammen ”Accelerated Certificate Programs” som kan innehålla praktik och även ge OPT-visum till dig som vill stanna kvar och jobba i USA.

Study Abroad – 1 till 3 quarters

Som Study Abroad-student på University of California Irvine läser du valfria, fristående kurser under 1-3 terminer (quarters). Terminerna är vanligtvis 10 veckor långa och du läser 12 units per termin/quarter. Du har förmånen att välja på stora delar av skolans 4000 kurser. I samband med att du skickar in din ansökan har du även chans att skicka med en lista på 10 kurser som du kan tänka dig läsa (om du studerar på universitet i Sverige är detta kurser som blivit godkända av din programansvarige). Var noggrann med att det är kurser på kandidatnivå samt att du har de förkunskaper som krävs och att du då måste visa upp att du läst en motsvarande kurs tidigare. Under orientation week får du även möjlighet att träffa en studievägledare som hjälper dig med kursvalen och ser till att du får ut så mycket som möjligt av din tid på skolan.

UC Irvine går efter det amerikanska quarter-systemet. För att få motsvarande 30 hp behövs oftast två quarters (terminer).

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på University of California Irvine här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Accelerated Certificate Program – 1 till 3 quarters

Accelerated Certificate Program (ACP) är tre månader långa certifikatprogram på masternivå som ger dig spetskompetens inom det område du väljer. Du kan välja att ta två stycken olika ACP och sen en quarters internship. Gör du det eller om du tar tre stycken olika ACP så har du möjlighet att ansöka om OPT och arbeta inom det du studerat i ytterligare ett år. Om du endast vill studera och sen göra internship kan du ta ett ACP och sen en quarter med internship.

ACP kan tas med följande inriktningar:

Läs mer om vilka ACP-program som erbjuds på University of California Irvine här.
Datum och priser för ACP hittar du här.