Utbildningar på Edith Cowan i Perth på blueberry.nu - Skolbyggnad i skymning

Utbildningar

Utbildningar på Edith Cowan University ECU

I samarbete med Edith Cowan University erbjuder Blueberry dig möjligheten att studera en eller två terminer Study Abroad, Bachelor och Master Degrees. Du kan även göra olika certifikat på masternivå. På ECU kan du studera allting från Performing Arts till Cyber Security, Sports Science och Business. Tips! Du som har relevant arbetserfarenhet kan ibland börja studera direkt på masternivå på Edith Cowan University! Kontakta oss om du vill veta mer.

Notera att för dig som har lite lägre betyg från gymnasiet och inte möter antagningskraven till Edith Cowan University, så erbjuder vi ett utmärkt alternativ för studier på Edith Cowan College (ECC) som är en del av ECU. ECC passar bra för dig som känner att du har lite större behov av att studera i mindre klasser, med mer stöd av lärarna. Där kan du läsa en ettårig utbildning som du sedan kan tillgodoräkna in till ett andra år på en Bachelor på Edith Cowan University. Läs mer om ECC via vår hemsida här. 
Här kan du även läsa mer via ECCs egna hemsida. 

Study Abroad – utlandstermin i 1 till 2 terminer

Study Abroad om du är inskriven på universitet i Sverige
Du kan välja att läsa fristående kurser under en till två terminer som en del av din svenska utbildning och tillgodoräkna dig kurserna du läser på ECU in i din svenska examen. Du har ett stort kursutbud att välja ifrån så att hitta de kurser som du behöver och vill läsa brukar inte vara några problem.

Study Abroad för dig som inte är inskriven på universitet i Sverige
Om du precis tagit studenten och vill komma iväg för att prova på universitetsstudier och samtidigt få en upplevelse för livet så är detta ett bra alternativ för dig. Det passar även dig som gick ut gymnasiet för några år sedan och som har prova på annat än studier sedan dess. Här kan du göra en eller två terminer av fristående kurser och välja fritt bland kurser på grundnivå i det stora kursutbudet på ECU.

Här hittar du allmän information om Study Abroad-programmet.
Här får du tillgång till att söka ut specifika kurser bland hela ECUs kursutbud. Tänk på att det är ”Units” som ska vara markerad för att få fram enskilda kurser. Du kan också välja att filtrera efter fakultet, läsår och akademisk nivå (Undergraduate eller Postgraduate).
Här kan du ladda ned ECUs Study Abroad Brochure för 2024.

Läs mer om datum och priser här.

Bachelor’s Degree

Du har också möjlighet att studera en hel kandidatutbildning under tre år på ECU och kan då välja bland ett brett utbud av program. Nedan ser du några exempel på populära utbildningsval på Edith Cowan University. Skolan utmärker sig framförallt inom utbildningsområdena Science Security Studies, Business & Law och Performing Arts, som du kan läsa mer om här nedan.

Tips! Har du gått på Calle Flygare Teaterskola får du inte missa att bygga vidare på din utbildning med Performing Arts-utbildningarna!

Security Science (Säkerhetsutbildningar)

Är du intresserad av säkerhetsstudier – då har du hamnat rätt! I över 30 år har ECU erbjudit utbildningar inom säkerhet. De är en välkänd fakultet runt om i världen då inriktningen är unik av sitt slag.

Inga förkunskaper krävs förutom fullständiga gymnasiebetyg om du vill studera på kandidatnivå. Om du har en utbildning som militär eller polis och vill vidareutbilda dig, eller har genomgått en YH-utbildning inom säkerhet, finns goda chanser att tillgodoräkna delar av tidigare studier. Genom åren har till exempel ett flertal svenska väktare valt att utbilda sig vid universitetet för att få en Bachelor’s Degree. Till campuset hör också en polisskola samt International Centre for Security and Risk Sciences (ICSRS).

ECU erbjuder också ett antal internationella och nationella praktikplatser, exempelvis på Australian Defence Department och Home Office, UK. Därutöver erbjuds två platser varje år inom flygindustrin på Emirates Airlines.

Ämnesområdet är brett och bland annat erbjuds följande inriktningar:

Bachelor of Science (Security) – 3 år
I detta program utvecklas studentens kunskaper och färdigheter inom fysiskt skydd och management. Fokus ligger på att upptäcka säkerhetsrisker genom en risk approach, och att utveckla effektiva säkerhetsstrategier. Du studerar även delar inom teknologi, lagar och etik som ett komplement.
Läs mer om Security-utbildningen här.

Bachelor of Science (Cyber Security) – 3 år
Här blir du expert på IT-säkerhet! Du lär dig det praktiska och teoretiska över ett stort område av viktiga aspekter som nätverkssäkerhet, informationssäkerhet, databassäkerhet, säkerhet för trådlösa enheter och mycket mer. Kursen är gjord för att möta den ständigt förändrande och utvecklande miljön inom IT-säkerhet och lägger därför även vikt vid mobila enheter.
Läs mer om Cyber Security-utbildningen här.

Bachelor of Counter Terrorism, Security and Intelligence – 3 år
Här knyts de viktigaste aspekterna av nationell och internationell säkerhet ihop, med extra vikt vid samtida säkerhetsfrågor. Genom att studera kärnelementen terrorism, säkerhet och underrättelse under det första året kan studierna under de kommande åren fokusera på hur man kan motverka terrorhot, tillämpa insamlingstekniker, tänka kritiskt, analysera och förstå kriminell motivation.
Läs mer om Terrorism, security and intelligence-utbildningen här.

I den här filmen får du träffa svenska studenten Teresa som forskat i Security Science på Edith Cowan University:

Business & Law

Är du intresserad av att studera någonting inom området Business & Law så erbjuder skolan ett brett utbud.

Skolans grundkurser i affärs- eller juridikdiscipliner har utvecklats i takt med industrin, med målet att studenten ska utveckla färdigheter som framtida arbetsgivare söker. Skolan lägger stor vikt vid att anpassa och skräddarsy kursutbudet efter branschens krav.  

Bachelor of Psychology, Criminology and Justice – 3 år

Ta ditt första steg mot att jobba inom kriminologi genom att studera en kandidatexamen i psykologi / kriminologi och rättvisa vid ECU. Denna dubbla examen förbereder dig för en spännande och varierande karriär inom till exempel rättsväsendet, företagsverksamhet, utbildning eller offentlig sektor. Komponenten kriminologi och rättvisa är utformad för studenter med intresse för kriminologi, social rättvisa och rättsväsendet. Det ger en omfattande förståelse för kriminologins och rättvisans natur och de viktigaste disciplinerna statsvetenskap, psykologi och sociologi. 

Läs mer om BA Psychology/Criminology and Justice-utbildningen här.
Läs mer om Business & Law-fakulteten och de olika utbildningarna här.

Bachelor of Marketing, Advertising and Public Relations – 3 år

ECUs unika examen blandar marknadsföring, reklam och PR, så att du tar examen med en rad kompetenser för att arbeta i kreativa branscher. Vässa dina förmågor inom marknadsföring med strategisk kunskap om företagsledning och utveckla din förmåga till kritiskt tänkande, lagarbete, kommunikation och problemlösning.

Det här programmet lägger stort fokus på praktiska färdigheter och du kommer att få chansen att arbeta med verkliga branschkontakter för att säkerställa att du får de färdigheter som krävs för att locka nya kunder, behålla befintliga kunder och för att förbättra relationen med produkten, varumärket och organisationen. Du får också erfarenhet av både traditionella och digitala medier och skapar portfolios som visar dina talanger. 

Läs mer om Bachelor of Marketing, Advertising and Public Relations här. 
Läs mer om Business & Law-fakulteten och de olika utbildningarna här.

Här kan du ta del av ECUs Executive Dean som berättar mer om Business & Law fakulteten:

Performing Arts

Drömmer du om en karriär inom skådespeleri, dans eller musik? WAAPA (Western Australian Academy of Performing Arts) är en av världens ledande utbildningsinstitutioner inom Performing Arts vilket ger en prestigefylld och professionell grund inom branschen.

Bachelor of Performing Arts kombinerar praktiska, teoretiska och tekniska kunskaper för att kunna skapa, producera och presentera scenkonst. Studenterna uppmanas att tänka som skådespelare, författare, formgivare, regissör, och producent samtidigt för att maximera kompetensen i olika konstformer.

Här läser du kurser som till exempel:

 • Improvisation for Performance
 • Theory and Practice of Contemporary Performance
 • Arts Management
 • Voice Fundamentals
 • Movement Fundamentals
 • Theory of Directing
 • Acting for Camera
 • Design Development for Performance
 • Comic Performance
 • Academic Research and Writing

Tips! Tillgodoräkna kurser från Calle Flygare Teaterskola
Efter avslutad utbildning på Calle Flygare Teaterskola kan du läsa vidare till en Bachelor of Performing Arts på Edith Cowan University. Du ska ha läst två år på Calle Flygares skådespelarprogram (diplom) för att kunna tillgodoräkna dig studierna och gå direkt in på termin 3 (år 2). Du blir då klar med din Bachelor efter 2 år.

Bachelor of Performing Arts – 3 år
I detta program fokuseras det på alla aspekter av performance i ett brett sammanhang, och inte enbart skådespel, dans eller musik. Du lär dig om scenkonst, teoretisk och teknisk kunskap inom Performance och jobbar med att utmana studenter för att låsa upp begränsningar genom praktisk övning. Du utvecklar kritiskt tänkande och att bli kreativ i ditt problemlösande. Du får självförtroende genom att arbeta självständigt och även genom att samarbeta med dina klasskamrater och utveckla förmågan att jobba i team.
Läs mer om Performing arts-utbildningen på skolans hemsida.
Fler utbildningar från WAAPA hittar du här.

Fler utbildningar på Edith Cowan University

Andra populära områden bland studenterna är:

 • Creative Industries (Design, film och musik)
 • Contemporary Fashion
 • Motorsport och Teknik
 • Sports Science and Football
 • Event, Sport and Recreation Management
 • Marketing, Advertising and Public Relations
 • Media & Communications

Läs mer om utbildningarna här.
Läs mer om datum och pris här.

Här hittar du hela utbudet av program.
Datum & priser hittar du här.

Master Degrees

ECU erbjuder även högre utbildningar, Master Degrees. Dessa vänder sig till dig som redan har en högskoleutbildning och vill utöka dina kunskaper på en högre nivå.
Du kan hitta hela utbudet på masterutbildningar på ECU här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan