BIMM Reeperbahn Festival

Studera i Tyskland - Studera i Berlin

BIMM University

Studera på BIMM University

Studera film eller musik utomlands på oerhört välrenommerade musikhögskolan BIMM i Berlin! Du kan även studera i BirminghamBrighton, Bristol, London och Manchester i England eller i Dublin (Irland). BIMM University erbjuder 3-åriga Bachelor utbildningar inom kreativa ämnen för dig som vill ha en karriär inom film, sång, trummor, gitarr, bas och låtskrivande. Du kan både läsa hela utbildningen i Tyskland eller fortsätta utbildningen på BIMM i London för år 2 och 3.

4 skäl att studera musik på BIMM

  • Europas ledande kreativa högskola i en av Europas trendigaste städer med en växande kreativa branschen.
  • Lärare i världsklass som själva är aktiva i branschen
  • Fint campus med toppmodern utrustning och studios
  • Möjligheten att kombinera dina studier och studera på både BIMM i Tyskland och BIMM i London

Mängder av kända tidigare studenter

BIMM University är Europas största och ledande creative högskola inom modern musik. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att 83 % av skolans examinerade studenter arbetar inom musikbranschen, vilket är en väldigt hög siffra. Några välkända musiker som studerat på BIMM är James Bay, George Ezra och medlemmarna i The Kooks. Andra alumner spelar med några av världens största artister som exempelvis Adele, One Direction, Jason Derulo, Madonna, Radiohead och Kylie Minogue.

BIMM Berlin sedan 2015

2015 slog BIMM upp portarna till sitt campus i Berlin. Att valet föll på just metropolen Berlin var självklart. Berlin är en kulturstad av rang med ett av Europas bästa klubbliv och mängder av evenemang. Berlin är en hipp stad med en stor alternativ och internationell musikscen och staden skapar minst sagt sina egna trender. Den kreativa branschen har ett starkt fotfäste i Berlin och BIMM har mycket nära kontakt med industrin vilket hjälper dig att få jobb.

Campus på Noisy Musicworld

BIMM samarbetar med Noisy Musicworld – en väletablerad musikskola som funnits i Berlin länge. Som student huserar man i fantastiska lokaler bland både biljettagenturer, musikmagasin, radiostationer och inspelningsstudios. All utrustning och alla studios är toppmoderna och fullt tillgängliga för studenterna. Skolan ligger mitt i den häftigaste delen av staden – i trendiga Friedrichshain-Kreuzberg där det sjuder av kreativitet. Det här är också en del av Berlin där du är garanterad ett riktigt bra studentliv.

Klicka här för att läsa mer om campuset och få en virtuell rundvandring.

Lärare i världsklass

Lärarna på BIMM håller riktigt hög nivå och har själva lång erfarenhet av musikbranschen. Många har själva varit med i band eller spelat med kända band och artister.

Utbildningar på BIMM

I samarbete med BIMM University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Bachelor of Arts (Hons) – 3 år
  • Master Degrees – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på BIMM Berlin.

Spana in BIMM i sociala medier

BIMM Berlin
Facebook
Instagram

Undervisningen fungerar bra. För just mig som studerar Songwriting så är det väldigt viktigt att ta egen initiativ och skapa musik utanför skolan men så länge man gör det så är undervisningen väldigt anpassad och användbar.

– Terese E, Certificate Program in Songwriting

My favourite class is Introduction to Digital Music, as I’m very interested in digital marketing and how the music business is changing to fit a digital era where everything is handled online. I love all of the classes though and the tutors do an amazing job!

– Nathalie C, Bachelor in Music Business

Läs studentberättelsen här!

Man lär sig mycket, och på djupet. Mycket handlar om att vara ute själv på event och att knyta kontakter.

– Natalie V, Bachelor in Music Business

Studera i Berlin

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera/plugga i Berlin på blueberry.nu

Studera i Tyskland

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Sörensen-Ringi, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan