Kuala Lumpur

Boende

Boende på Monash University Malaysia

Monash University Malaysia erbjuder ett väldigt bekvämt campusboende med både tennisbanor och swimmingpool. Skolan uppmuntrar sina förstaårsstudenter och Study Abroad-studenter att bo på skolan för att snabbt komma in i universitetslivet och få en bra start på studietiden. Det går också bra att leta eget boende, vilket många gör efter det första året.

Svårslaget campusboende

De flesta internationella studenter bor på Sunway Monash Residence, som ligger en kort promenad från Sunway Campus och har både tennisbanor och swimmingpool. Här finns plats för över 2000 studenter. Residenset består av Tower A och Tower B. I Tower A har varje enhet åtta enkelrum som delar på badrum. I Tower B har varje enhet fem enkelrum med eget badrum.

På skolans campusboende bor tjejer och killar på olika våningar. Det finns också ordningsregler som boende på campuset ska rätta sig efter. Till exempel är alkohol, droger och utomstående gäster officiellt inte välkomna på residenset men våra tidigare studenter tipsar om att det går snabbt och enkelt att ta sig till massor av pubar, barer och nöjen. Se till att du läser igenom boendets regler innan du bestämmer dig för att bo där.

Pris för hyra varierar och beror på i vilken byggnad av Sunway Residence som du bor i, om du bor i eget rum eller delar med andra osv. Du kan se kostnaderna för olika typer av boende här. 

Läs mer om Sunway Monash Residence här.

Eget boende utanför campus

Många studenter väljer efter första året att dela lägenhet eller hus utanför campus med andra studenter. Som internationell student kan du få hjälp av Sunway Residence Management som hjälper till i form av rådgivning.

Tänk på att läsa igenom kontraktet noggrant innan du signerar det. Boendekontrakten binder dig vanligtvis att betala för ett bestämt antal månader även om du skulle flytta därifrån tidigare. Varken Blueberry eller Monash kan ta något ansvar för boende och kontrakt du ingår utanför campus.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan