Studera i Los Angeles CSU Northridge på blueberry.nu

Utbildningar

Utbildningar på CSU Northridge

I samarbete med California State University Northridge erbjuder Blueberry en eller två terminer som Study Abroad (fristående kurser) men också hela Bachelor degrees på 4 år.

Study Abroad – 1 till 2 terminer om du inte är inskriven på universitet

Som ny från gymnasiet eller för dig som inte tidigare har studerat på universitet kan du välja att göra 1 till 2 terminer fristående kurser. Detta är perfekt för dig som vill prova på att studera på ett amerikanskt universitet en kortare period. Du läser minst 12 units per termin vilket vanligtvis motsvarar 4 kurser.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på California State University Northridge här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Study Abroad – 1 till 2 terminer om du är inskriven på universitet

För dig som studerar på universitet i Sverige finns möjligheten att göra en utlandstermin på California State University Northridge och tillgodoräkna kurserna i din svenska examen när du kommer hem. 15 units (vanligtvis 5 kurser) motsvarar 30 högskolepoäng och du kan välja att antingen rikta in dig på ett ämnesområde eller välja kurser från flera olika fakulteter. Kolla alltid med din studievägledare i Sverige om det finns specifika krav för att du ska få tillgodoräkna dig kurserna.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på California State University Northridge här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Study Abroad Master – 1 till 2 terminer om du redan har en kandidatexamen

Om du redan har en kandidatexamen eller är inskriven på ett masterprogram har du möjlighet att åka som Study Abroad och läsa skolans fristående kurser på Masternivå, kurser numrerade 500 och uppåt.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på California State University Northridge här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Study Abroad – Exempel på kurser

Här är exempel på kurser som du kan läsa under en eller två fristående terminer, både för dig som kommer direkt från gymnasiet alternativt redan studerar/har studerat på universitet i Sverige:

Bachelor’s degree – 4 år

Du kan välja att studera en hel utbildning bland ett brett utbud av program och kurser under fyra år på CSU Northridge. Det går att välja bland ett stort antal Majors (huvudinriktningar). Vissa utbildningar tillåter en kombination av både en Major och en Minor. Några av universitetets mest populära program är:

  • Business
  • Communication
  • Computer Science
  • Engineering
  • Theatre

Läs mer om vilka program som erbjuds på California State University Northridge här.
Datum och priser för Bachelor’s degree hittar du här.

Har du redan en Associate’s degree?

CSU Northridge är också ett populärt universitet för transfer om du studerat en Associate’s degree på community college som exempelvis Santa Monica College eller Santa Barbara City College. Du går då in på år tre och studerar ytterligare två år för att få ut din Bachelor’s degree från CSU Northridge.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan